2014. június 30., hétfő

Metaxa Sunset Party/ Fotózz, Töltsd fel és Nyerj !!!!

#metaxasun – Keressük Budapest legjobb naplemente-néző helyét!
Indul a Metaxa nyári játéka! Végre itt a nyár, és a kellemesen meleg estéket újra a szabad ég alatt tölthetjük. Budapest ebből a szempontból ideális nagyváros: sokszínű, hangulatos szórakozóhelyeinek nagy része a nyári hónapokban nyitott terasszal vár, de utánozhatatlan hangulata van a rakpartoknak, szigetegnek, gátaknak és parkoknak is. Sajátos életérzés, amikor a lemenő nap fényében a város lüktetését hallgatva barátaink társaságát élvezzük, amihez jól esik egy hűsítő, jeges ital. Most a Metaxa megkeresi Neked a legjobb naplemente-néző helyet Budapesten, ahol július 29-én egy Sunset Partyval ünnepli rajongóival együtt a napnyugtát. Szavazz Te is!

Metaxa Sunset Party / Budapest
A közkedvelt görög italkülönlegesség egyet jelent a napsütéssel: az előállításához felhasznált szőlőszemeket nagyjából 2000 órányi simogató napfény érleli. Erre emlékeztet csillogó, sötétarany színe – ezért is igazán stílszerű a naplementében, kellemes zene mellett fogyasztani. Ha fontos számodra a társaság és jól ismered Budapest „kiülős" helyeit, tetőteraszait vagy éppen titkos folyóparti részeit, ha szívesen játszanál velünk és buliznál a Metaxával, segíts megtalálni a Metaxa Sunset Party helyszínét! 
A Metaxa játékához nem kell mást tenned, csak készíteni egy fényképet arról a helyről, ahonnan Számodra a legszebb a naplemente Budapesten, majd feltölteni a fotódat a Metaxa Sun Facebook oldalra (https://www.facebook.com/pages/Metaxa-Sun ) vagy megosztani Instagramon a #metaxasun címkével. A Metaxa a legjobb fotókat közzéteszi saját oldalain (http://instagram.com/metaxa_sun/).
     A legtöbb szavazatot kapott (legtöbb feltöltött fotós feltöltést kapott) öt helyszín közül a Metaxa-zsűri választja ki a győztest, ahol július 29-én megrendezik a Metaxa Sunset Party-t. Az általuk feltöltött fotó-szavazatoknál megjelölik a felhasználót is, a legtöbb like-ot kapott felhasználó meghívást kap barátaival együtt a party-ra, valmint egy Metaxa party-szettet is hazavihet illetve a játékban résztvevők között kisorsolnak egy Samsung Tablet-et is.

Metaxa – a palackba zárt napsugár
A világhírű görög italkülönlegesség 1888-ban jelent meg először a piacon, és szinte azonnal világsikert aratott.  A párlat nevét a saját szőlőbirtokkal rendelkező, újdonságra nyitott Spyros Metaxa-ról kapta, aki valami igazán exkluzív, elegáns és kiváló minőségű italt kívánt alkotni. A fiatal és ambiciózus Spyros Metaxa végül azt találta ki, hogy a remek, görög nap érlelte szőlőfajtákból készült borait összeházasítja. Több éves kísérletezés után született meg a speciális fűszereket tartalmazó, nem mindennapi eljárással lepárolt és érlelt, azóta is töretlenül népszerű Metaxa.


 ______________________________________________________
A klasszikus mediterrán éghajlatú Görögországban a napsütéses órák száma megközelíti a 3000 órát, a Metaxa alapanyagául szolgáló három szőlőfajta emiatt igen magas cukortartalmú. Az ezekből készült különleges bort lepárolják, majd kézzel készített tölgyfa hordókban évekig érlelik – erre utalnak a csillagok a palackon –, aztán muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital csodálatosan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik. Hazájában igen kedvelt ital, jellemzően jégre töltve, vagy long drinkként fogyasztják. Érdemes kipróbálni a fiatalok körében legnépszerűbb variációját, a gyömbérrel készített Metaxa Sunginger-t, amely igazi nyáresti hűsítő!
A csillagok
A fűszernövényekkel és muskotállyal  aromatizált párlat több méter magas hordókban  minimum három évig, de akár több évtizedig is érlelődik. Az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Legnépszerűbb az 5 csillagos változat; minél hosszabb a hordóban töltött idő, annál fűszeresebb és teltebb ízű a végeredmény; a tizenkét csillagos pedig lágyabb a többinél. A hosszan tartó tölgyfahordós érlelés rendkívüli lágyságot és összetettséget is kölcsönöz, amiben természetesen a görög klíma is közrejátszik. A peloponnészoszi napsütés isteni ízeket csal elő a különleges brandyből. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése