2013. december 29., vasárnap

Csodás nap


Hírességek csarnoka 2013 - Köszönöm Asos. 
Az egyik kedves olvasóm szólt, hogy az ASOS készített egy összeállítást , mely összegzi a 2013-as év stílusirányzatait és én is szerepelek rajta a fotó-nyomott outfitemmel.  
Wow, ez a hír most bearanyozta a vasárnapomat :)  



OMG, I'm on the Hall of Fame 2013 :)
Wow, I can't believe. Thank you so much ASOS

"Another - fabulously fashionable - year is coming to an end. So what better way to remember the last 12 months than with our annual Hall of Fame? Here's to 2014, we can't wait to see what you stylish bunch have to share! " - by Asos







2013. december 18., szerda

Egy különleges nap Parndorfban



Nem is gondoltam volna, hogy ez a decemberi hónap ennyire fantasztikusan fog kezdődni. Mivel a hónap elején volt a születésnapom, ennél nagyobb meglepetés nem is érhetett volna, mint ami Mikulás napján történt velem.
Ki ne örülne annak, hogy Karácsony táján elviszik a parndorfi Designer Outletbe és csak annyi a dolga hogy bármilyen ruhát kiválasszon, amiben azután sztárként pózolhat a kamerák előtt és a végén mindezért még ajándékot is kap. Nos én, Festy és Dóri pont ezeket csináltuk és mondhatom, hogy felemelő érzés.


Korán kezdődött a napunk, de pár órás autózás után megérkeztünk a helyszínre. Ott már vártak minket a PR részleg vezetői és gyors reggeli közben tartottunk egy rövid megbeszélést és bemutatkozást.
A cél az volt, hogy állítsunk össze két karácsonyi outfitet az üzletek kínálatából. Örültem neki, mert rengeteg nagyszerű designer márka található itt. Kicsit úgy éreztem magam, mint egy gyerek a cukorka boltban…. Viszont kihívás volt, hogy a sok üzletből két óra alatt megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb szetteket. Egy csésze kávé és némi adrenalinlöket után belevetettük magunkat az ünnepi forgatagba.
Még soha nem jártam itt Parndorfban, de első pillantásra beleszerettem. Nagyon szép és rendkívül hangulatos, főleg a karácsonyi szezonban. A díszes, alacsony épületek a különálló kis üzletek és a bevásárló utcácskák olyan érzést keltettek bennem, mintha egy mesebeli falucskában járnék.
Miután beszereztük a rengeteg sok ruhát, kiegészítőt , elkezdődött a fotózás. Az időjárás viszontagságait legyőzve mindannyian profi modellként pózoltunk a fotós kamerája előtt. Na igen itt megtérül a sok évnyi outfit fotózás tapasztalata:)

Első szettemhez a ruhákat szinte csak a Calvin Klein üzletből válogattam. Szeretem keverni az elegáns stílust laza Swag darabokkal. A gyönyörű hosszú, puha kasmír szövetkabát a fehér ing és az ezüst szürke nyakkendő már önmagában megadta a karácsonyi hangulatot, de én szerettem volna kicsit felturbózni és az idei trendeket belecsempészni az összeállításomba. Ezt szem előtt tartva eltérő stílusú kiegészítőkkel dobtam fel a formális outfitet. A fekete bőr bakancs és baseball sapka kombinációtól lett egyedi és stílusos a szett.  Üde színfoltként mindehhez egy bőr clutch-ot passzítottam.
/ szövetkabát, ing, nyakkendő, nadrág, bakancs, clutch: Calvin Klein/
sapka: BPshop
A második outfitem kulcsdarabjai a fedora kalap és a bőrdzseki. Ez a két meghatározó elem az idei őszi/téli trendekben erőteljes hangsúlyt kapott. Nagyon megörültem, hogy találtam a Trussardiban egy motoros bőrdzsekit, hiszen minden férfi ruhatárában kötelező darab egy jól szabott 'Biker'.

napszemüveg: Ray Ban / bőrdzseki: Trussardi / ing: Energie / nadrág: Energie / cipő: Calvin Klein / bőrtáska: LiebesKind Berlin


 Dóri (http://pandarte.blog.hu) és Festy http://festyinstyle.blog.hu) is nagyon csini szetteket választottak.


A fotózás végeztével osztrák vendéglátóink meghívtak minket egy különleges vacsorára. Koccintottunk egyet a napra és tele hassal indultunk útnak újra, hogy levásároljuk az ajándékba kapott vásárlási kártyánkat.

Érdekes módon mindhárman a Michael Kors-ban kötöttünk ki és ott választottunk ajándékot magunknak. Festy és én egy-egy gyönyörű óra mellett döntöttünk, Dóri pedig egy táska mellett.


Igazi álomszerű nap volt, mely így karácsony tájékán még varázslatosabb élményt nyújtott. Köszönöm mindenkinek, hogy átélhettem ezt a lenyűgöző napot és külön köszönet a fotókért Udvardi Attilának.  

Kívánok Kellemes Ünnepeket és Boldog Karácsonyt mindenkinek



2013. december 17., kedd

INTERJÚ VELEM


Egy újabb őszinte interjú velem a Femcafe.hu-n. 





2013. december 15., vasárnap

Technológiára szabott divat: Windows StílShow



A menő ruhakollekciók és stílusos kütyük egy helyen


2013. december 4., Budapest – „A divat egyre újabb technológiákat kutat, a technológia pedig egyre divatosabb, ráadásul a design, a stílus mindkét területen óriási szerepet játszik” – mondta el Lakatos Márk a Windows StílShow-n. Az eseményen az ország fiatal divattervező-kiválóságai mutatták be a technológia világára szabott ruhakollekcióikat, emellett neves szakértők pszichológiai, szociológiai, formatervezői szemszögből járták körbe az ember, a stílus és az okoskütyük világának kapcsolatát. 

Igazán fantasztikus eseményen vehettem részt Festy-vel, ahol nem csak a vizuális látvány de az innovatív gondolkodásmód is magával ragadott. Bátran jelenhetem ki, hogy az Év Stílus eseménye volt.

Egy friss kutatás adatai szerint az emberek közel harmada úgy gondolja, hogy az általa használt okoskütyü jól kifejezi személyiségét. Ez nem csoda, hisz az okostelefonok, tabletek és laptopok piaca hihetetlen dinamikus ütemben bővül. Ennek következtében egyre nagyobb szerepet tölt be életünkben a technológia, gyakorlatilag az általunk használt IT eszközök magán- és munkaéletünk közös gyűjtőhelyévé váltak. Ráadásul a gépeken keresztül az általunk használt virtuális tér egyre fontosabb: ezt is berendezzük, személyre szabjuk, akár a lakásunkat.

Már csak emiatt sokkal személyesebb a kapcsolatunk számítástechnikai eszközeinkkel, mint tárgyaink nagy részével. „A kütyüválasztás és a barát- vagy párválasztás sok hasonlóságot mutat: személyes igényeink alapján keressük meg a hozzánk, a saját stílusunkhoz leginkább illőt. Ez vonatkozik a külsőre és belsőre egyaránt” – mondta Smohai Máté, az ELTE Pszichológiai Intézetének doktorandusza a Windows StílShow-n.

Ennek a személyes kapcsolatnak a következménye, hogy sokan különböző mintázatú tokokkal, díszítőelemekkel öltöztetjük gépeinket, ugyanakkor az egyre inkább pehelysúlyú eszközök világában eljutottunk oda, hogy azok is öltöztetnek minket. Ezt az új trendet meglovagolva mutatta be a Windows StílShow-n a Gombold újra és a Nubu csapata, Abodi Dóra, Lakatos Sándor és Anda Emi a technológia világára szabott ruhakollekcióit. A Lakatos Márk által megálmodott divatbemutatón öt különböző tematikájú tourban (Street, Folklór, Dark, Happy Hawaii, Opera) ismerhették meg a vendégek a fiatal magyar tervező-kiválóságok munkáit. A koncepciónak megfelelően a ruhakülönlegességek és a legújabb IT kütyük hibátlan összhangot képeztek, például a Dark tourban bemutatott szettekhez tökéletesen illett az Acer acél gépe, míg a Nokia Lumia (625) csúcskészüléke a Street tourban bizonyította, hogy egy stílusos eszköz jelentősen feldobja az ember külsejét.

„Az okoskütyüink hihetetlen sebességgel épültek be a hétköznapi viseletünkbe, gyakorlatilag a tabletünk, telefonunk, laptopunk ruhatárunk részévé vált – ez a felismerés ihlette a mai estét” – mondta el Lakatos Márk.












2013. december 11., szerda

Xmas BLOGGER SHOPPING DAY

Xmas BLOGGER SHOPPING DAY
Szerezd meg kedvenc bloggered menő ruháit!

A Festy In Style, és a PandArte bloggere megszervezte az eddigi legnagyobb szabású blogger eseményt. Céljuk az volt, hogy az ország vezető divat bloggereit összefogva, létrehozzanak egy közösségi élményt, ahol az olvasók személyesen is találkozhatnak a kedvenceikkel, közben pedig még shoppingolhatnak is. Továbbá a szervezők ezzel a megmozdulással szeretnék felhíni a figyelmet a bloggerek jelentőségére és szerepére!

A Xmas BLOGGER SHOPPING DAY – re várnak mindenkit szeretettel, akik érdeklődnek a bloggerkedés iránt és szeretnék kedvező áron a kedvenceik ruháit megvásárolni.

A szervezők a vásárlás mellett workshoppal is készülnek, az alábbi témában:

-       16:00 A bloggerek valós és virtuális világa közötti különbség – Oravecz Nóra

A L’école Fashion Make up Academy ajándék sminket és tanácsadást biztosít a vendégeknek.


Az eseményt az Ötkert bistroban, ahol a témához illő zenével, finom falatokkal és forralt borral készülnek.

Bloggerek, akiknek a ruháit megkaparinthatod:

Festy In Style, PandArte, SmizeDivat, Style and Blog, Beauty Junkie, Masni, Zipy, iEmma, Fashion Prime, Passion for fashion, Fifty pairs of Shoes, Fashion is my cure


Időpont: 2013. 12. 15. vasárnap, 11:00 – 19:00 –ig

Helyszín: Ötkert, Budapest, Zrínyi u. 4.

Facebook esemény :







2013. december 8., vasárnap

◄ O U T F I T 2 0 1 3 . 1 2. 0 8 . Bomb



Az utóbbi időben nagyon rákattantam a nyomott mintás pulcsikra, ahogy láthatjátok van már néhány :))) Nemrég szereztem be ezt a "bombajót", ami első számú kedvencemmé vált.
Ez a hét egy kicsit pörgősen telt, hiszen most mutatták be a színdarabot, melyben elsőként dolgozhattam jelmeztervezőként. Annyira izgultam, hogy minden a helyén legyen, az apró kiegészítőkön át a teljes külső megjelenéséig. Büszkén jelenthetem ki, hogy helyt álltam, hiszen a rendezőnek és színészeknek is nagyon tetszettek a szettek. Bár nem állt messze tőlem a feladat, hiszen középiskolában egyik kedvencem volt az Anyegin. 
De azért, így a hétvége felé mégis volt egy szusszanásnyi időm és készítettem egy nagyszerű outfitet nektek. Köszi Festy a remek fotókat :-)

Hogy tetszik nektek ez a nem szokványos print?

Ha tetszett a bejegyzés követhettek  
FACEBOOKon |  INSTAGRAMon| TWITTERen  | LOOKBOOKon  | CHICTOPIAn


OUTFIT

Bomb printed sweatshirt: CHOIES (www.choies.com/bombsweatshirt )
Square Lens Sunglasses: CHOIES (www.choies.com/sunglasses )
Black hat: VINTAGE
Grey jeans: VINTAGE
Biker boots: BERSHKA
leather weekender: BENZOLBAG















2013. december 5., csütörtök

Legszebb decemberi editorial


Elképesztően gyönyörű fotósorozat Tim Walker-nek köszönhetően. Szerintem a decemberi hónap egyik legszebb sorozata. Engem mindig is rabul ejtettek a hableányos fotók, filmek és mesék. Az a misztikum, ami körül öleli őket annyira mágikus és egyszerre hátborzongató. Ezt az érzést hozza el nekünk a decemberi W magazin.
Hogy tetszik nektek?

fotós: Tim Walker
styling: Jacob K



_____________________________

that which we consider beautiful down here in the ocean, your fishtail , 
they find ugly up on earth. They have no sense. up there,
 you have to have two clumsy props, which they call legs,
 in order to be called beautfiul

_____________________________





_____________________________

If you cannot make the prince fall so much in love with you that 
his every thought concerns only you, then , the first morning after he 
has married another, your heart will break and you will become foam on the ocean.
_____________________________







2013. december 3., kedd

Fantasztikus BLOGGER JÁTÉK



Kedves olvasók!


Nyolc magyar divatblog nyolc kicsi Jézuskája elhozza Nektek minden fashionista álom karácsonyát!  A játék végére közületek valaki egy 80.000 ft értékű vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, amit az általa kiválasztott ruházati üzletben kedvenc bloggere társaságában költhet majd el. Kedves jövendőbeli nyertes, nincs más dolgod, mint a bejegyzés végén található RAFFLECOPTER programot használva tetszés szerint bekövetni a résztvevő blogok közösségi platformjait. Több kattintás, több esély! A játék 10 napig tart, December 13-én éjfélkor a program sorsolja ki a szerencsés nyertest. 


Sok szerencsét és Kellemes Ünnepeket kívánunk!
Sziasztok! Megszületett a Karácsonyi Blogger Nyereményjáték nyertese: Entry: 6941 Név: Garamszegi Zsófi Gratulálunk neki és Boldog Karácsonyt!!!


JUDIT // CHABY


ZIPY // ADRI


BELÉPÉS A JÁTÉKBA