2013. október 24., csütörtök

Napi Örömhír




NAPI ÖRÖMHÍR


Egy kis összeállítást készített az Isabel Marant for H&M outfitemről az egyik külföldi divatoldal a Milan Paris Men's Fashion week. Máris ezerszer jobb kedvem lett  
Köszi a csodás fotókat Petra

Megnézhetitek az Outfit bejegyzést ITT 




2013. október 20., vasárnap

Születésnapi Nyereményjáték

A születésnapi játék a mai napon véget ért. Sajnos nem sikerült elérni a célt, a 4000like-ot, de mivel olyan lelkesen és sokan osztottátok meg a játékot, így mégis úgy döntöttem, hogy kisorsolom az egyik nyereményt a résztvevők között. Gratulálok a nyertesnek, Nagyné Dávid Zsuzsannának, fogadja sok szeretettel ezt a csodás JAMES BOND 007 Quantum parfümöt. Hamarosan jelentkezem a karácsonyi nyereményjátékkal 
_________________________________________


Ez a hónap különleges számomra, hiszen 
blogom most ünnepli a harmadik 
születésnapját. Ennek tiszteletére 
egy nyereményjátékkal szeretnék
kedveskedni nektek.

NYERJ egy ZARA 15.000 Ft-os ajándékutalványt vagy a legújabb James Bond 007 Quantum parfümöt. 


Ha a Smizedivat Facebook oldala eléri a 4000 like-ot, akkor kisorsolom a 
lájkolók között ezt a két nagyszerű ajándékot.
A két nyertest üzenetben fogom értesíteni.
Ez az én ajándékom nektek, hogy ilyen sokan olvastok:)

_____________________________
______________________
___________
_____
_

Hogy részt vehess a játékban, nem kell mást tenned, mint :

 Oszd meg a linken található képet a Facebook-on és
 írd oda kommentbe, hogy 'megosztva'
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=663562993684281&set=a.161705823870003.35400.157669577606961&type=1&theater
’Lájkold’ a Smizedivat blog Facebook oldalát 
http://www.facebook.com/pages/Smizedivat/157669577606961

  ’Lájkold’ az Illatkalauz Facebook oldalát
https://www.facebook.com/illatkalauz?fref=ts



_____________________________________________________________


2013. október 16., szerda

Újra FASHION WEEK BUDAPEST



A nemzetközi divathetek lassan véget érnek, ami azt jelenti, hogy a TONI&GUY Fashion Week Budapest ismét sorba áll, hogy New York, London, Milánó és Párizs után, a magyar főváros legnevesebb és legelismertebb tervezői is bemutassák legújabb 2014-es tavaszi-nyári kollekcióikat a szakmai közönségnek. 
Ebben a szezonban, 2013. október 19-én (szombat) vonulnak majd fel a TGFWB kifutóján a tervezők még sehol sem látott darabjai. Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő TONI&GUY Fashion Week Budapest újfent professzionális programot kínál közönsége számára. Ismét bővül az eseményen bemutató márkák névsora. Az Anda, a Je Suis Belle, a Nanushka és a USE unused mellé idén ősszel a Kata Szegedi valamint az Andrássy úton nemrég zászlóshajó üzletet nyitott NUBU brand is felsorakozik. Emellett a program divatprezentációkkal egészül ki. A TGFWB vadonatúj platformján mutatkozik be elsőként Abodi Dóra S/S14-es kiegészítő-kollekciója és a tervezőnő almárkája, a 111 by Dora Abodi. Ezenkívül nálunk láthatja a szakma először Anh Tuan és Káldy Júlia legújabb, 2014-es tavaszi-nyári darabjait is.

Ennek tiszteletére készítettem egy csodás GIF-et, mely a USE Unused 2013 őszi/téli kollekciójából való , melyet szintén Fashion Week Budapest kifutóján láthattunk. 




2013. október 13., vasárnap

Marie Claire Fashion Days 2013



Múlt hét pénteken a Marie Claire Fashion Days szakmai napján jártam, ahol magyar divattervezők a jövő tavaszi/nyári kollekciójukat mutatták be. A már jól megszokott Vam Design Centerben rendezték meg ezt a nagyszabású divateseményt.
A tavalyihoz képest most egy káprázatos köralakú kifutóval ,a végében egy óriás lampionnal készült a Marie Claire, mely jó döntés volt,és nem utolsó sorban a fotókon is remekül mutatott.
Sajnos az este folyamán nem volt minden zökkenőmentes, hiszen még mindig nem számolnak velünk, divatbloggerekkel a szervezők, és nem kapunk ülőhelyet, pedig mi lennénk az elsők akik azonnal fotóznak, posztolnak az olvasóik számára. De némi kínos pillanat, és ácsorgás után végül ülve nézhettem végig a showt. Úgy gondolom kis odafigyeléssel mindez eleve elkerülhető lett volna...


Visszatérve a divatbemutatókra az összbenyomásom az volt, hogy nincs még mindig annyi bátorság a magyar tervezőkben, mint kellene.Esetleg a tervezésnél nem az újítás,hanem az eladhatóság játssza a főszerepet. Természetesen így is akadt néhány olyan kollekció ami belopta magát a szívembe.

Az Artista nyitotta az estét, akinek kollekciója nekem túl kiszámíthatóra sikeredett. Trendi szabásvonalak , ismétlődő maxiruhák, pasztell színek, háremnacik. Hiányzott az innováció.



Benus Dani az egyetlen tervező, aki az est folyamán a férfiakra is gondolt, bár csodálkoztam volna is ha női ruhákkal készült volna :)
Teljesen egyértelmű az üzenet, melyet Dani a ruhákkal mondani akart. Egy határozott férfi, aki nem riad meg a saját árnyékától. Nagyon tetszett a mintás kabát, a pulcsi és az oversized kabát, bár némelyik nadrág túl sterilnek tűnt.



Abodi Dóra, akinek minden téli kollekcióját imádok, de valahogy a tavaszi/nyári szezonra mintha elfogyna az inspirációja. Nekem se a kedvenc évszakom a nyár, de valahogy úgy érzem neki sem. Néhol zavaros, néhol esetleges darabokat véltem felfedezni a modelleken. Bár a csodás Pucci minták és a Mary Katrantzou féle pattern blocking nagyon tetszett.



Nemcsak Tomcsányi Dóri nagy kedvence a növényi minta, hanem az enyém is. Már a Gombold Újrán megjegyeztem magamnak csodás panel kollekcióját, amiben gyerekkorom egyik ikonikus szobanövényét idézte fel ,a cserepes rododendront. Hála istennek, a jövő évre is szánt belőle, sok más izgalmas és csodaszép darabbal egyetemben. Stílusban és színekben nekem még mindig nagyon sikkes és hordható darabokat tervez és látom mögötte az innovatív részleteket is.



Az Enjey márkáról eddig soha nem hallottam, de némi utánajárással kiderítettem, hogy Pazicski Miklós áll mögötte. A kollekció sikkes, elegáns outfiteket mutatott be, de rövidre zárva ennyi, túl sok impulzus nem volt benne.

Konsánszky Dóra ismét az örök fekete után nyúlt, de jól tette, hiszen az összhatás nem lett volna ilyen határozott ha mást választ. A csavart rétegek, az indaszerű szalagok és a lebbenő anyagok sejtelmes víziója kíváncsivá tett. Kedvencem a fekete és a fehér outfit, és a pulcsi szoknya kombo.



Számomra az est fénypontja Sármán Nóri kollekciója volt.Az édes-giccses rágógumi pink bársony talán sokaknak érthetetlen ,de nekem mégis a személyes kedvencem. A rózsaszín bársony szettek szépen kiegészítették a provokatív csipkecsodák bujaságát.Az erős kontraszt merészségről árulkodik,és csipetnyi fűszert adott az elénk tálalt ruhakölteményekhez.Érdekesnek találtam,hogy milyen jól megfér egy viseleten belül a hiperelegáns és a lázadó grunge.Csak a megfelelő recept kell hozzá,és ezt Nórinak sikerült is eltalálnia.Előremutató, nagyon üde és nagyon modern kollekció.



A Nubu volt az egyetlen, aki az idei téli kollekcióját vonultatta fel. De semmi baj nem volt ezzel, imádtam minden darabot, főleg a fekete búvárkabátot. A márka a minimál sikk igazi mestere, mely évről-évre folyton meg tud újulni.



Az estét a The Four tervezőcsapat zárta, akik rendkívül figyelemreméltó kollekciót dobtak össze. Mindig odafigyelnek a high fashion trendekre és azonnal reagálnak rá. Ez az az attitűd, melyet nagyon tudok értékelni a divatban. A sportos sziluettek, az egyedi minták tökéletes összhangban voltak egymással. Valóban megérdemelték, hogy idén ne a fiatal tervezők csapatát erősítsék hanem a vezető tervezőkét.



A divatbemutatók után a szervezők finom italokkal és ínyenc falatokkal kényeztettek minket.


Köszönöm a meghívást a Marie Claire magazinnak.



                                                                                                                                                                       CHABY


fotók: fashiontime, gyermán petra




2013. október 10., csütörtök

◄ O U T F I T 2 0 1 3 . 1 0. 1 0 . ISABEL MARANT POUR H&M


Nagy izgalommal töltött el, hogy elsők között próbálhattam fel az ISABEL MARANT POUR H&M kollekció darabjait.

Már jó pár éve hagyománnyá vált, hogy a H&M különböző világhírű tervezőket kér fel, hogy alkossanak luxus darabokat elérhető áron  üzleteik polcaira. Idén a francia divattervező Isabel Marant kapott felkérést, akinek kreációit a könnyed stílus, bohém elegancia,  rock'n' roll életérzés jellemzi megfűszerezve egy csipetnyi francia allűrrel. A svéd márka kedvéért először tervezett férfiak számára is a designer.

A ruhák között válogatva igazán lelkes lettem néhány darab láttán, mint például.: az ikonikus túlméretezett szövetkabát, a kifordítható bomber dzseki, a vintage/gyűrt hatású velúr csizma , a motoros bőrnadrág és a festék mintás pulóver.

Ahogy magamra öltöttem őket, azonnal beleszerettem, hiszen nemcsak az idei őszi/téli trendekbe illeszthetőek be, hanem klasszikus alapdarabok, melyeket akár évekig is hordhatunk. Nos én ezt a sötétkék oversized szövetkabátot és a bőrcsizmát baseball sapkával és egy színes lencsés napszemüveggel kombináltam. Ezáltal egy kicsit bohókássá és eklektikussá vált az outfitem.

________________________________________________________

TIPP:
Ne ijedjetek meg a túlméretezett kabátoktól, hiszen az 
elmúlt évek a jól szabott karcsúsított szövetkabátokról szóltak, de 
már egy ideje hódítanak az úgynevezett oversized fazonok. A kontraszt 
kedvéért érdemes egy szűk szárú nadrággal ellensúlyozni a terjedelmes 
fazont, így akár optimálisan alkatunkat is megnyújthatjuk.

________________________________________________________


Ha kíváncsiak vagytok, hogy a többi kedvencemet a kollekcióból hogyan kombinálom saját ruháimmal,  azaz a bőrnadrágot, a mintás pulcsit és a kifordítható kabátot ,akkor kattintsatok holnap is a blogra, mert megmutatom nektek :) 


2013. november 14-től a világ kb. 250 üzletében és online lesz kapható a kollekció 



Ha tetszett a bejegyzés követhettek  
FACEBOOKon |  INSTAGRAMon| TWITTERen  | LOOKBOOKon  | CHICTOPIAn




















OUTFIT

sötétkék szövetkabát: ISABEL MARANT POUR H&M
fekete feliratos pulóver: RESERVED
napszemüveg: H&M
fekete nadrág: ZARA
baseball sapka : BP SHOP
barna velúr csizma: ISABEL MARANT POUR H&M 



Köszönet a nagyszerű fotókért Gyermán Petrának :)