2013. július 29., hétfő

Anh Tuan új szerepben


Anh Tuan vietnámi származású magyar divattervező idén új oldaláról mutatkozik be. Baldaszti Péter partnereként az Andrássy úton hamarosan megnyíló indokínai étterem szakmai vezetőjeként debütál. A közösen kreált autentikus és minőségi menüsorok elérhető áron várják majd az ázsiai konyha iránt érdeklődőket.

A Baldaszti Group pár éve színesíti már folyamatosan fejlődő fővárosunk gasztró és szórakoztató piacát. A tavaly nyitott ZONA vagy az URIMURI, mint jelenlegi zászlóshajók, remek példák a csoport kiemelkedő jelenlétére Budapesten.

Szeptemberben elérkezik az idő, hogy a „muri” szomszédságában levő étterem teljesen új arculattal nyisson meg. Az új projektben Baldaszti Péter társa nem más, mint Anh Tuan, akinek a neve a divat világában otthonosan mozgók számára nagyon ismerősen cseng.  Péter és Tuan között egy baráti főzés alkalmával formálódott a gondolat, hogy létrehozzanak egy olyan helyet a belvárosban, ami autentikus ázsiai ételeket kínál elérhető áron, fiatalos környezetben.


„Tuannal gyorsan megtaláltuk a közös hangot, aminek eredménye egy különlegesen produktív munkafolyamat. Nagyon várom már, hogy ennek gyümölcsét közönségünk elé is tárhassuk.” – nyilatkozta Baldaszti Péter a partnerség kialkulásáról és a közös munkáról.

Egy keleti világban gyökerező, de a fiatal budapesti vállalkozók saját ízlésével átitatott koncepcióra számíthatunk, aminek hitelére garancia Tuan vietnámi gyökerei és tudása, valamint Péter gasztró területen szerzett szakértelme. Az étlap klasszikus indokínai ételekből válogat, kiegészülve speciális, fúziós fogásokkal is. Az étterem konyhájában főszerepet vállaló Tuan, az autentikus főzési technikákat, helyi recepteket édesanyjától, otthon sajátította el. Az inspiráció forrása, valamint az ázsiai és európai kultúra közötti átjárhatóság tükröződik az étterem nevében, ami MADAME NOI-ként vonul be ősztől a budapesti köztudatba.

Anh Tuan a felkéréssel kapcsolatban a következőt nyilatkozta:
“Óriási feladat, amire régóta vágyom. A divat mellett a gasztronómia a másik szenvedélyem. Eddig is nagyon szerettem főzni, de a felkérésnek köszönhetően, már mindenkinek megmutathatom, hogy milyenek is az igazi vietnámi ízek.”


További különlegességnek számít maga a partnerség is, hiszen igen ritkán esik meg, hogy a gasztró- és a divatvilág két fiatalja összefog a közös siker érdekében. Az azonban biztosan állítható, hogy a társak saját területen szerzett tapasztalata,  maximalizmusa és az általuk külön-külön is képviselt minőség, garancia a számunkra.

2013. július 25., csütörtök

◄ O U T F I T 2 0 1 3 . 0 7. 2 5 . VINTAGE SUMMER


…avagy maratoni futás helyett, utcai séta színesben:)

Ha rendszeresen követitek a blogomat,akkor már jól tudjátok, hogy imádom a vintage holmikat és ez alól a second hand darabok sem képeznek kivételt. Amikor még Egerben laktam a szüleimmel, gyakran támadt ahhoz kedvem, hogy a garázsban apa régi ruhái között válogassak. Szinte mindig ráakadtam 1-1 kincsre, melyek tökéletesen illettek a ruhatáramba. Ti se ijedjetek meg a vintage daraboktól, hiszen ha modernekkel kombináljátok, akkor nem slampos lesz az összhatás, hanem egyedi és stílusos. Azóta Pestre költöztem,és ha rám tör a nosztalgia,csak beugrom a kedvenc üzletembe a Szputnyikba és a fantáziám rögtön szárnyra kel…:) A minap erre a színes 80-as éveket idéző biciklis pólóra, a hozzáillő pulcsira illetve erre a must have lyukacsos cipőre és hátizsákra leltem :) A vadonatúj SWAG baseball sapkával,és farmergatyóval remek harmóniát alkotnak.
Ti is bátran kombináljátok a sportruhákat utcai viseletként, hiszen az idei szezonban nagyon menőnek számítanak ezek a darabok .

Remélem tetszik nektek.
u.i.: yolo


A káprázatos fotókat Gyermán Petra készítette :) 
(Gyerman Petra Photography)

Ha tetszett a bejegyzés követhettek  
FACEBOOKon |  INSTAGRAMon| TWITTERen  | LOOKBOOKon  | CHICTOPIAn




 











OUTFIT
baseball sapka: SWAG COLLECTION by H&M
vintage biciklis póló: SZPUTNYIK
farmer rövidnadrág: PULL&BEAR
vintage biciklis pulcsi: SZPUTNYIK
vintage lyukacsos cipő: SZPUTNYIK
színes hátizsák: SZPUTNYIK
bőr karóra: SZPUTNYIK





2013. július 24., szerda

Street fashion inspirálta Divatillusztárció II.


Mindig is szerettem rajzolni és régi vágyam, hogy eme szenvedélyemnek a blogomon egy külön rovatot szenteljek. Na és mindehhez mi is lehetne inspirálóbb téma, mint az utcai divat ?!?
Második alkalommal ismét egy magyar stílusikont rajzoltam le, Mariannt a Cashmere in style bloggerét. Örültem, amikor megismerhettem személyesen , hiszen a hétköznapok során is egy igazán őszinte, kedves lány, aki imádja a divatot. Outfit bejegyzéseiben nemcsak kitűnő stílusérzékével találkozhatunk, hanem tüneményes kislányával is, mivel Mariann egy személyben feleség, édesanya és divatblogger. A külföldi sikerekhez pedig csak gratulálni tudok, le a kalappal előtte,  igazi példakép lehet a fiatal lányok és bloggerek számára.

u.i.: YOLO :)





2013. július 18., csütörtök

NYÁRI TREND


Összegyűjtöttem pár alapdarabot, mely nélkül nincs nyár és fesztivál :) 
Igazi bohém stílus, mely a mintáktól a színektől és a textúráktól lesz egyedi és ellenállhatatlan. :) Aki nem annyira merész, hogy egyszerre viselje őket, az 1-1 darabbal is felhívhatja magára a figyelmet:-D 
Mit szóltok hozzá? Nekem a kedvencem az overál :-D 
Már most megsúgom, hogy a következő szezonok népszerű darabja lesz.


River Island hátizsák / River Island pálmafás Espadrilles / Asos terepmintás sapka / ASOS fejpánt / ASOS leopard mintás napszemüveg / Lomography / Asos kígyós gyűrű  / Dirty Roller overál / Karman Gram Rock karkötő

2013. július 15., hétfő

◄ O U T F I T 2 0 1 3 . 0 7. 1 5 . Terepminta


Nyakunkon a fesztivál szezon és úgy gondoltam itt az ideje egy fesztiválos outfitnek. :)
Ilyenkor mindig kérdéses, hogy mit vegyünk fel... az biztos, hogy valami kényelmeset és praktikusat. Két klasszikust választottam, egy oversized fehér pólót és egy fekete csőnadrágot. Remek alapdarabok, melyeket ezerféleképpen lehet kombinálni. Ez esetben a különböző kiegészítőknek van nagy szerepük, hiszen a hátizsákban soha sincs túl sok hely. Napközben lazán a derekunkra köthetjük az Adidas mackó felsőt, de este amikor lehűl az idő akkor bizony jól jöhet. A hátitáska és az espadrilles ilyenkor kötelező darabok, mindamellett hogy menőnek számítanak nagyon praktikusak is.
A Grunge stílust sokan nem szeretik,de valljuk be őszintén a fesztivál időszakban mindig újjáéled. Én abszolút pártolom :-D


A káprázatos fotókért köszönet Gyermán Petrának :) (Gyerman Petra Photography)

Ha tetszett a bejegyzés követhettek  
FACEBOOKon |  INSTAGRAMon| TWITTERen  | LOOKBOOKon  | CHICTOPIAn

















OUTFIT
terepmintás felső: ADIDAS ORIGINALS /VAN GRAAF
oversized fehér póló: VINTAGE
fekete csőnadrág: ZARA
fekete espadrilles: F&F
nyaklánc háromszög medállal: H&M
kézi/hátitáska: BENZOL BAG / HANDMADE & VINTAGE








2013. július 12., péntek

Street fashion inspirálta Divatillusztárció I.

Mindig is szerettem rajzolni és régi vágyam, hogy eme szenvedélyemnek a blogomon egy külön rovatot szenteljek. Na és mindehhez mi is lehetne inspirálóbb téma, mint az utcai divat ?!? 
Elsőként egy nagyon kedves barátnőmről és egyben bloggertársamról készítettem egy divatskiccet. Judit a plus size life bloggere, aki hétről-hétre cáfolja az összes tévhitet a pluszos lányok öltözködésével kapcsolatban és minden hölgy számára inspiráló lehet a remek stílusérzéke.

Nektek, hogy tetszik ez az újdonság?


2013. július 7., vasárnap

INTERJÚ


A Tágrazártszemmel.hu kultúrális online magazin INTERJÚt készített  velem, amiben őszintén 
mesélek magamról, a munkámról és a blogolásról :) 

Ezen a linken elolvashatjátok a teljes interjút --->


2013. július 3., szerda

"TODAY'S LOOKS" rovatban

Wow, az ASOS twitteren üzent, hogy a "TODAY'S LOOKS" rovatba választotta a bomber dzsekis outfitemet  + elkezdett követni  
Ezek után már jól telik a mai napom