2013. április 29., hétfő

Nyári férfi trend I. - Egzotikus érzés

Egzotikus érzés

 A tavalyi szezonban már megcsapott minket a csábító trópusok hívogató szele és a gondtalan életérzés,idén azonban elburjánzott a dzsungel a ruháinkon. A 2013-as nyári szezonra a vadregényes tájak, pálmafás tengerpartok és a botanikus kertek  nyújtottak inspirációt  a tervezőknek.Nem tagadom engem is magával ragadott és beszereztem 1-2 nyomott mintás inget, pólót. Amikor magamra kapom olyan mintha én is valamelyik távoli szigetre utaznék....de mindig rá kell jönnöm, hogy csak munkába megyek. :( :-S


Paul & Joe / Rynshu / John Galliano / Agi & Sam /Topman / Christopher Kane



fotók:style.com

2013. április 28., vasárnap

◄ O U T F I T 2 0 1 3. 0 4. 28. Elegáns csíkok




Most bepótolom elmaradásomat és megmutatom közelebbről is, hogy mit választottam a Tony&Guy Fashion Week Budapest eseményre. ( A hosszabb beszámolót itt olvashatjátok el) Az outfitem jellemzője a sportos eklektika.
Az idei trendek között hódít a 90-es évek slágere a bomber dzseki. Én bordó színben választottam ki egyet de mivel szerettem volna elegáns részleteket is viselni, ezért a dzseki fölé egy bicolor zakót vettem. 
A bordó és a kék szín kontrasztja az elegáns vonalat erősítik míg  a csíkok ritmusa és a színes sneakers a sportruházatot juttatják eszünkbe. Mindezek megkoronázásaként egy színes köves nyaklánccal lett teljes az eklektikus hatás.
Köszönöm a szuper fotókat Felszeghy Gábornak , Magdinak, F.Nagy Gábornak és Alyona-nak aki egy orosz street fashion fotós.









OUTFIT
csíkos zakó: H&M
ballonkabát:RESERVED
bomber dzseki:H&M
óra:CASIO
nyaklánc:H&M
nadrág:VINTAGE




fotó:Alyona, Felszeghy Gábor , Magdi,FNAGYGabor

2013. április 26., péntek

TOP 3 férfiblogok között


Anami Londonban élő designer és blogger, aki most írt a blogomról. 
Köszönöm!



Magyar tehetség a láthatáron: ERLEN


Erdei Gergő nevével már találkozhattatok itt a blogomon, mivel a tavalyi Gombold Újra Vodafone különdíj nyerteseként, az aranyflitteres Charleston Matyó kollekcióját mutattam be nektek. Nem árulok el nagy titkot, hogy az egyik kedvencem volt. Már akkor sejteni lehetett, hogy tehetségéről hallani fogunk a közeljövőben. Az ősszel megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days eseményen be is mutathatta a 2013-as tavaszi/nyári ruhakreációit. Most pedig elkészültek a kampányfotók és a hozzátartozó lookbook képek is.

"Olyan márkanevet szerettem volna találni ami itthon és külföldön is könnyedén kimondható, hanglejtése finoman elegáns. Így jött létre ERLEN amely kezdőbetűivel illetve német jelentésével (égerfa) enyhén kapcsolóik a vezetéknevemhez." -árulta el a fiatal tehetség.

Gergő első kollekciójának fő alapmotívuma a barokk templomok freskói illetve az olasz nők kifinomult stílusa. Az alapdarabok mellett olyan részlet-kidolgozású, hímzett gyöngydíszítéseket is fellelhetünk egy-egy ruhán, blúzon melyet könnyedén kombinálhatunk egyszerű maxi szoknyával vagy egy fekete nadrággal.

"Célközönségem főleg a 20-30 év közötti divatérzékeny nők ,akik az elegánsabb belvárosi szórakozóhelyekre, éttermekbe már nem érik be valamelyik fast fashion márka tucat termékeivel ,illetve a hétköznapi ruhatárukba is szeretnek egy-egy feltűnőbb kulcsdarabot beékelni."

Sok sikert kívánok és gratulálok a kollekcióhoz.




 photo: Panna Donka
photo assistant: Matyi Nincs
make up: Kati Bancsó
hair: Balázs Buday 
fotók:erlen

2013. április 22., hétfő

SmizeDivat editorial II.



A következő SmizeDivat editorial is elkészült:) A téma az EXTRÉM SIKK. Egy kicsit sokkoló, egy kicsit gótikus, egy kicsit bizarr :) A gyönyörű fotókat Dézi készítette, a stylingot pedig én találtam ki. / Az előzőt IDE kattintva megnézhetitek /
________________________________________________________

Izgalmas volt a fotózás, mivel helyszínnek egy autóbontót választottunk:) Szerencsére jó időt fogtunk ki, végig sütött nap viszont a 10 fok egy kicsit dermesztő volt. Az biztos, hogy az autószerelők napját feldobtuk, mert nem mindennap látnak ilyet munka közben :-D
Az állófotók mellett készítettem mozgó GIF-eket is. Remélem, hogy tetszik nektek :) 

photo: Dézi
styling: Chaby (SmizeDivat)
set design: Chaby
make up: Enikő Rimoczi
model:  Jesus Arakhnéi








 
OUTFIT
kalap, zakó, nadrág, kaftán, rojtos nyaklánc, csíkos ing, nyuszifül, hajpánt : H&M
antik fémláncos nyakék medállal (Choker-style): H&M NEW ICONS / vastagtalpú bőrcipő: HUMANIC / orrpiercingek: Saját


Werk-fotók 



2013. április 21., vasárnap

Toni&Guy Fashion Week Budapest 2013



Múlt héten szombaton újra megrendezték a Toni&Guy Fashion Week Budapest rendezvényt, ahol öt tehetséges magyar designer mutathatta be a 2013/14 őszi-téli kollekcióját. Helyszínéül  a Palazzo Dorottya szolgált , ahol a magyar divatszakma apraja-nagyja megjelent. Voltak divatfotósok, magazinszerkesztők, divatbloggerek, divattervezők .

Ahogy olvastam a programlistát, eleinte  fura volt, hogy 2 órás szünetet tartanak  a  bemutatók között, de így maradt idő bőven a beszélgetésre,outfit fotózásra,és egy kis shoppingolást is beiktattunk. Idén a szervezők igazán kitettek magukért, hiszen sokkal színvonalasabb helyszín várt minket. Nem is csoda, hiszen a Mobilsofa event design ügynökség segített a berendezésben.

Az eseményre három blogger barátommal érkeztem; Judittal(plussizelife), Mariann-nal (cashmereinstyle) és Magdival(beautyjunkie)Én munka után tudtam elindulni,így sajnos csak a 3kor kezdődő Anh Tuan bemutatóra értem oda. Nagyon örültem, hogy nem késtem le ,ugyanis az első sorban kaptam helyet, így szinte testközelből láthattam a csodás ruhákat. Utólag is köszönet érte a brand managernek. Minden bemutatót az egyik kedvenc modellem Srej Zsófi nyitott meg,  ami ugyancsak a szervezés professzionalitását mutatta.  






Első sorban az Anh Tuan bemutatón Judittal és Zipy-vel 

ANH TUAN 2013-2014-es őszi-téli kollekciójának meghatározó ihletforrása India klasszikus viseletének világa volt. A ruhákon megjelenő indiai mango vagy boteh motívumok arany színben pompáztak. A mango nemcsak az élet szimbóluma, hanem úgyszólván a szerencsekabalája is. Ez az ősi minta a mai napig fellelhető a tradicionális indiai viseleteken és kiegészítőkön.
Az arany és a fekete izgalmas színkontrasztja, a textúrák gazdagsága, az egyedi kiegészítők és a természetes anyagok kombinálása kellett ahhoz, hogy egy lenyűgöző és sikeres bemutató váljék belőle.
Nekem az abszolút kedvenceim a bőrből készült és lószőrrel díszített hátizsákok voltak. Magam is szívesen hordanám bármelyiket.




A másik kedvencem USE UNUSED kollekciója. Az őszi-téli szezonra a 20.századi eklektikus és ambivalens irányzatokból illetve a metafizikus festészetből inspirálódtak, melyet laza, sportos sziluettekkel és férfias vonásokkal kombináltak. Abszolút kedvencem a baseball sapkák modern absztrakciója, melyet hosszú ruhával és ceruzaszoknyával is lehet viselni. Mind emellett a geometrikus minták, a fény-árnyék játék és a határozott szabásvonalak mind hozzájárultak a szuggesztív és karakteres kollekció összképéhez.
Az USE-tól megszokott csillogó luxus az utolsó két ruhára koncentrálódott,mely megadta a bemutató drámai végszavát. Olyanok voltak, mint két álomszerű felhőkarcoló, melynek ablakain visszatükröződik a fény és mely Chirico festői  kompozícióinál is gyakorta megjelent.





Remélem jövőre sikerül az egy napos „Divathet”–et több naposra kibővíteni, hiszen sok tehetséges, magyar tervező van még, akit érdemes lenne bemutatni a nagy közönségnek. Bizakodunk, hogy a szponzorok is így gondolják és segítenek a megvalósításban. De az ideihez csak gratulálni tudok, hiszen tudom milyen sok idő és energia kellett a létrehozásához. 

képek:saját, fashionweekbudapest facebook oldala

2013. április 12., péntek

Fashion GIF I.

Már régóta csinálok GIF-et de mostanában kevés időm volt ezért nem készültek újak.... De tegnap egy mókás ötlettől vezérelve gondoltam egyet és készítettem egy ilyet. Olyan kifutós képek inspirálnak, melyek hordoznak magukban egyfajta bizarr szépséget és ezt meglovagolva választok ki olyan jellemző részletet, mely által egy kis humort tudok belecsempészni. Tervezem, hogy hetente egy ilyen FASHION GIF-el jelentkezem :)
Hogy tetszik az új kreálmányom?:-P 
Szívesen látnátok ilyen képeket a blogon?


JEREMY SCOTT FALL 2013 RTW

2013. április 11., csütörtök

5 divathír, amit tudnod kell mielőtt véget érne a hét




LOOKBOOK.NU saját websorozattal rukkolt elő. 
Az egyik leghíresebb street style oldal mára már több százezer látogatóval és feltöltővel dicsekedhet és most pedig elindította  STREET FASHION reality sorozatát is. Ezentúl nyomon követhetjük néhány divatfanatikus életét és bepillanthatunk, hogy hogyan is készülnek a remek outfit-fotók.

Vasárnap hajnalban hunyt el Király Tamás divattervező, aki extrém ruhakölteményeiről vált híressé. A 60 éves designert agyon verve találták meg saját budapesti lakásában. Karrierje fénykorát a 80-as években élte meg és kreációi akkoriban nagy visszhangot keltettek.



Újabb divatcég vetette meg lábát Magyarországon.
A DESIGUAL spanyol márka egy VIP megnyitó keretein belül mutatta be tavaszi-nyári kínálatát a Westend bevásárlóközpontban nyíló első üzletében. A márka színorgiáiról és feltűnő mintáiról vált híressé, így aki szereti a patchwork-ot és szívesen hódol a „pattern-blocking” trendnek, annak ez maga a mennyország. 




Nemrég azzal vádolták meg a ZARA-t, hogy borzalmas, megalázó körülmények között dolgoztatják a munkásokat az argentín gyáraikban. Elsősorban bolíviai alkalmazottak árulták el, hogy több mint 13 órát dolgoznak naponta és arra kényszerítik őket, hogy reggel 7-től este 23 óráig megszakítás nélkül robotoljanak heti hat napot.Hát igen ,megvan az ára a csodás,de  olcsó márkáknak ,melyek  hetente dobnak új kollekciókat a piacra.


A Humor Chic szatirikus blog egyedi illusztrációival mutatja be a divatipar másik oldalát, olykor gúnyt űzve tervezőkből, rávilágítva a nyomasztó valóságra. Legújabb dobása „NO FAKE” címmel jelent meg, ahol szembesíti a Celine, a Prada és a Dior márka „másolatait” az eredeti tervezőkkel. A fotók mindent elárulnak, mindenki eldöntheti, hogy kinek hisz. Egy biztos elgondolkodtatóak és tényleg egyformák :)




FASHION WEEK BUDAPEST 2013

TÖKÉLETES SZOMBATI PROGRAM ; FASHION WEEK BUDAPEST
Én már alig várom, de aki nem tud eljönni az se bánja,mert tudósítok a bemutatókról:)
Kövessetek 
 FACEBOOKon,
TWITTERen :)




2013. április 8., hétfő

Az "orosz csapat" street fashion hódítása


Az utcai divat királynői;
Vika Gazinskaya, Miroslava Duma, Ulyana Sergeenko, Elena Perminova

Az elmúlt szezonok street style királynője tagadhatatlanul Anna Dello Russo volt. Miközben a  Japán Vogue divatszerkesztőnője minden nagyobb divathéten megmutatta magát és körbezsongták a fotósok, addig sokan már túlzásnak tartották Anna sztárolását. Ő az a személy akit az emberek vagy szeretnek vagy utálnak. Én az ADR for H&M kollekciója után kezdtem el kedvelni, mert a kampányvideóban megmutatta,hogy van humora és a divat enélkül nem létezhet.(Itt megnézhetitek a kampányt) Egyszóval, ahogy Anna mondaná,- " You need a fashion shower!!!! :) "




De úgy tűnik, hogy Anna dicsősége hanyatlóban van, ugyanis  az utóbbi időben egyszerre 4 orosz díva is feltűnt  az utcákon, akik nagy magabiztossággal taszítják le a királynőt kényelmes trónjáról.

És íme a trónbitorlók:


Miroslava Duma.
Aki követi a híres street fashion oldalakat, vele már biztosan találkozott. A hölgy az orosz Harper Bazaar divatszerkesztője és szabadúszó író számos magazinnál. Gyakran publikál a Tatler-ben és az orosz Glamour-ban is.


Elena Perminova, orosz modell és stylist. Talán Elena története a legmeglepőbb mindközül. 16 évesen letartóztatták, mert bedrogozva találtak rá egy Night Club-ban .Majd mint a mesékben ,megjelent a herceg és mindent elsimított, a lány visszanyerte szabadságát.Nos,ez a gáláns úr nem más volt,mint Alexander Lebedev orosz üzletember,akit történetesen 2008-ban a Forbes magazin Oroszország egyik leggazdagabb emberének választotta.

Az világhódítás harmadik úrnője Vika Gazinskaya.
Nemrég még nem sokan tudták hogy ki is ő,de Miroslavával kötött barátsága percek alatt az utcai divat csúcsára repítette.Vika egyébként tehetséges divattervező,így most már saját márkájának a reklámozását is egy csapásra megoldotta ezzel az orosz svédcsavarral.


Az utolsó hölgy,aki szintén divattervező és egyben fotós is, Ulyana Sergeenko. Talán a legrejtélyesebb és legtitokzatosabb az összes fashioniszta közül. Stílusára jellemző az 50-es évek klasszikus eleganciája, mely keveredik egyfajta Dolce Vita életérzéssel. De egy biztos ;ha itt a divathét, ő ott terem. Ami külön érdekesség, hogy a januári párizsi Haute Couture divathéten bemutatta első önálló kollekcióját is. Céltudatosságáért csillagos ötös jár.

A hölgyeket külön-külön,de néha együtt is rengeteg street style oldalon lehet látni, mint például a Vogue, Elle, Glamour online.   Ezen kívül olyan híres utcai fotósok is gyakran lencsevégre kapják őket, mint Facehunter,vagy Scott Schuman.
Ezt látva az ex királynőnk,Anna sem volt rest hogy a négy hölgyeménybe karoljon néhány fotó erejéig,mondván –tartsd magadhoz minél közelebb a legnagyobb ellenségeidet!


fotók:silviaolsen, grazia.it, vogue, Harper’s Bazaar