2013. január 27., vasárnap

5 divathír, amit tudnod kell mielőtt véget érne a hét



Julie Verhoeven a tehetséges divatillusztrátor exkluzív, kézzel festett nyomatokat készít az idei Investec Derbe Fesztiválra. Ez a design-esemény első alkalommal működik együtt a művésszel. Nem hiába ő rá esett a választás, ugyanis Verhoeven munkáit láthattuk már a Mulberry, a Louis Vuitton és a Versace luxus márkák kereszttüzében.

Mottó: 7 szín, 7 blogger , 7nap
Chiara Ferragni és Susie Lau …hogy csak két leghíresebb nevet említsem a hét blogger közül, akik  a LOEWE legújabb kézitáska kollekcióját inspirálták. Ez a rendkívüli kollaboráció a divatbloggerek egyértelmű befolyását mutatják a divatszakmában. A kiszemelt darabokhoz csekély 890 Euroért bárki hozzájuthat a Moda Operandi webshopon keresztül.

A héten mutatták be Párizsban az haute couture divahét keretein belül a szebbnél-szebb tavaszi/nyári ruhakölteményeket. A magas szabászat legszebb darabjai többek között Iris Van Herpen, Chanel, Elie Saab, Maison Martin Margiela vagy Valentino kézzel készített kreációi voltak. 



A twitteren jelentette be az angol Vogue szerkesztője, hogy májusban indítanak egy fiatal lányoknak szóló kiadást, Miss Vogue elnevezéssel. Ez nem újkeletű dolog a Vogue életében, hiszen szinte már  minden nagyobb országban van magazinjuk  tini-lányok számára. Amerikában a Teen Vogue, Japánban és Koreában a Vogue Girl, Olaszországban a Vogue Bambini, Spanyolországban a Vogue Ninos míg Ausztráliában a Miss Vogue.

A héten kaptam meg Szegedi Kata tavaszi/nyári kollekciójának teljes lookbook-sorozatát. A középpontban az elképesztő nyomott mintás felületek állnak, melyek személyes kedvenceim. Nálam abszolút befutó a kollekcióból a rafinált megoldású mintás szoknya és top kombináció. Remélem a magyar hölgyek szintén a szívükbe zárják ezt az innovatív,különleges,és egyben kifinomult viseletet.


2013. január 22., kedd

Iris Van Herpen haute couture show



ELKÉPESZTŐ, MEGRÁZÓ, FELKAVARÓ!
3D-s koktélruhák, futurisztikus anyagok, újító szabászati megoldások, élő organizmusra hajazó szabásvonalak, a modellek mintha egy idegen légió szereplői lennének - ez Iris Van Herpen micro couture show-ja!!!

IRIS VAN HERPEN 2013-as tavaszi/nyári kollekciója és a Micro couture show-ja igen nagy hatással volt rám.  Elképesztő ruhakölteményeket mutatott be a tervező, akinek kreációi inkább nevezhetők műalkotásoknak és szobroknak mint egyszerű hétköznapi ruháknak. Tudtuk jól, hogy a holland származású dizájner újabb agyszüleményei sokkolóak lesznek, hiszen olyan előremutató, avantgard és innovatív megoldásokat alkalmaz, hogy azokat leírni nehéz, azt látni kell. 










képek:irisvanherpen.com

2013. január 19., szombat

5 divathír, amit tudnod kell mielőtt véget érne a hét



Y-3 márka piacra dobta legelső férfiparfümjét a „Black Label”-t, mégpedig a párizsi Men’s Fashion Week-el egyidőben. Az illat nyitóakkordját a bársonyvirág modern érintése,és a kardamon férfias vibrálása adja. Szívjegye a virginiai cédrus,és a Lavandin elegye ,melyet a  fekete bors érzéki melegsége járja át.

◄A héten kezdődött el a párizsi divathét, ahol a 2013-2014-es őszi/téli férfikollekciókat mutatták be. Többek között láthattuk Gucci, Givenchy, Viktor & Rolf, Louis Vuitton, Prada legújabb kreációit.


A londoni Plus size divathét hivatalos bloggerének választották Juditot a plus size life bloggerét és személyes jó barátomat. Gratu Judit, ügyi vagy :)

Justin Timberlake legújabb kislemezének a Suit & Tie dalszövegében hallhatjuk felcsendülni Alexander Wang divattervező nevét. Egy kis ingyen reklám a ruhákért cserébe:)

A svéd fast fashion márka a H&M ismét új üzletet nyit Budapesten. Az elmúlt évben is sorkerült pár boltnyitásra, így már nem meglepő hogy újabb gyöngyszemmel bővül a névsor. A helyszín most valóban megér egy misét, hiszen a luxus márkák szomszédságában az Andrássy úton nyitja meg kapuit hamarosan. Azt már most sejteni lehet, hogy a belső-design elképesztő lesz, talán Magyarország egyik legszebb H&M üzlete.



2013. január 17., csütörtök

MSGM, avagy extázis első látásra

Nemrég bukkantam erre az olasz márkára és máris a kedvencem lett. Van itt minden, ami szem szájnak ingere, csíkok, színek, csipkék, nyomatok, rétegek és a legfontosabb kiegészítő sem hiányozhat, a SIKK.
Ez a MSGM őszi/téli női kollekciója. Egyszerűen nem tudok betelni vele annyira szemet gyönyörködtető. Izgalmas outfiteket láthatunk és számtalan variációját a minták keverésének. Tetszenek a jól kombinálható darabok, így a nadrág,-szoknya,-kabát-szerelmesei is kedvükre válogathatnak. Az erőteljes minta-parádé főszereplői a rózsák, virágszirmok, csíkok, tyúklábminta és a  tűzijáték. A színek a 60-as 70-es éveket idézik egy csipetnyi luxusvintage hangulattal.
Mind közül is a kedvencem a tűzijáték printelt textil.
A kollekció további darabjai ITT

képek:msgm.it

2013. január 14., hétfő

5 divathír, amit tudnod kell mielőtt véget érne a hét

Már régóta gondolkoztam egy állandó rovaton, ami frappáns, divatos és hírértékű. 
Most végre megszületett:) Remélem elnyeri tetszéseteket és követni fogjátok. 



◄ Néhány nappal ezelőtt jelentették be a H&M új márkájának üzletnévsorát. Az "& Other Stories" névre hallgató márka tavasszal nyitja meg kapuit elsők között Barcelonában, Berlinben, Koppenhágában, Stockholmban, Londonban,Milánóban és Párizsban. Egyenlőre ezekben a városokban vásárolhatják szét magukat a divatőrültek.

◄ Az International Herald Tribune divatújságírója Suzy Menkes kapta meg a Fiorino d’Oro díját. Firenze legnagyobb megtiszteltetésének elismerését azok a személyek kapják meg akik nagyban hozzájárulnak a kultúra és a művészetek fejlődéséhez a városban.
◄ Már több pletyka szárnyra kelt Tom Ford 2013-14-es őszi/téli divatbemutatója kapcsán, mely a Londoni Fashion Week-en lesz látható. A hivatalos időpontot már közzé tették(feb.18 este 7 óra) ,de a meghívottak számát mindeddig homály fedte.
Most minderről lehullt a lepel és napvilágra került. Nem kell félni, hogy senki sem lesz kíváncsi az új kollekcióra, ugyanis közel 1000 vendéget hívtak meg, köztük fotósokat, divatbloggereket, sztárokat.  

◄ Már letölthető az ELLE Man– Téli lapszám magazin- második virtuális verziója.
A nagy sikerre való tekintettel, vadonatúj számmal jelentkezik az Elle Man iPad magazinja. A jelenlegi kiadásban sem kell pdf fájlokat lapozgatni, hanem színes-szagos, izgő-mozgó interaktív oldalakat, ami persze, önmagában kevés lenne, ha nem állna mögötte valódi tartalom.


◄ Pár napja kerültek nyilvánosságra Balenciaga tavaszi/nyári kampányfotói. Ez az utolsó szezon amit még együtt tölthetünk Nicolas Ghesquiére alkotásaival, mivel az új kreatív igazgatónak Alexander Wang-et választották.



2013. január 9., szerda

Christopher Kane ősz/tél 2013-14


Christopher Kane 2013-as őszi-téli kollekciója elnyerte a tetszésemet. A gyönyörű hamuszürke jaguár printek, Frankenstein arcmással ellátott pulóverek , bársony papucscipők ,-mintha csak Drakula Grófja elevenedne meg. Örülök, hogy beszereztem egy jaguár mintás, kék bársony papucscipőt ,úgy látni következő szezonban is menő lesz :)




képek:style.com

2013. január 8., kedd

TOPMAN 2013 ŐSZI/TÉLI KOLLEKCIÓ



Sikkes egyveleg, amit az angol márka kínál a hideg napokra


Topman a 2013-as téli szezonra egy kutató expedícióra invitál minket nézőket. Igazi felfedezőkörút, ahová nem illik alulöltözni, sőt dívik fehér öltönyben, túrabakancsban és hátizsákban érkezni. 
Természetesen ne feledkezzünk meg a rétegekről sem, mely már jó pár éve menőnek számít. Jó meleg nagykabátok, vastag kötött pulcsik, 90-es évekbeli oversized nadrágok és hegymászó bakancsok nem hiányozhatnak egy férfi téli ruhatárából. Nekem kifejezetten tetszenek ezek a színkontrasztok; hófehér-ekrü, burgundi-skarlátvörös, narancssárga-fukszia, - üde színfolt az amúgy is borongós, zord ,sötét téli napokra.









képek:style.com

2013. január 7., hétfő

Napközis tanárnéni style, azaz lazán a vállra dobva



Talán még ti is emlékeztek az iskolás éveitekből arra, amikor a napközis tanárnénik a blézert, a kardigánt lazán a vállukra dobták és szinte képesek voltak egész nap egyensúlyozni vele nehogy lecsússzon. Minden elismerésem, hogy semmi sem tántorította el őket attól hogy levegyék,így ez szinte védjegyükké vált. Igazi divatfanatikus hozzáállás :)
És íme, most pedig trendet teremtettek ezzel. A „napközis tanárnéni stílus” a high fashion trendek közé kúszott fel, és olyan sok blogon, divatoldalon láttam,hogy ez alapján bizton állíthatom, hogy divatos így hordani a felsőnket. 
Csupán arra figyeljünk, hogy orkán erejű széllel szembe ne kerüljünk :) 
















képek:saját, vogue, streetfsn, bazaar, style.com