2012. november 30., péntek

Givenchy for H&M





A sok pletyka ellenére mégsem lesz együttműködés a svéd márka és a francia divatház között,vagy mégis?!? A H&M nem cáfolta meg a hírt, viszont a Givenchy egyértelműen tagadta. 
Lehet jobb is, mert már most el kellne kezdenem spórolni mert tuti, hogy nagy bevásárlást tartanék. 

De azért még lehet reménykedni:)


2012. november 29., csütörtök

Maison Martin Margiela X street fashion



Alig hogy az üzletekbe került a Maison Martin Margiela kollekció, világszerte nagy siker övezte. Köztudott, hogy minden egyes darab határozott karakterrel rendelkezik, ezért kell némi fantázia ha a ruhatárunkba akarjuk illeszteni őket. Ennek ellenére sokaknak sikerült ,ezért egyre több  stílusos MMM outfittel találkozhatunk az utcán. A kedvenceimet most bemutatom nektek, köztük egy magyar résztvevővel, Bencével (utolsó szett).









képek:lookbook.nu,bencecsalar.com

2012. november 27., kedd

Új iPad férfimagazin -ELLE MAN



– megjelent az interaktív Elle Man iPad
Az Elle Man magazin most először már iPaden is olvasható; új, exkluzív, interaktív formával jelentkezik a magazin. A férfimagazin iPad verziójában nem a nyomtatott magazin oldalait lapozgathatjuk virtuálisan. A digitális magazin cikkei teljes mértékben kihasználják az új médium kínálta lehetőségeket - speciálisan iPadre készültek, interaktívak, animáltak, hangjuk, színük, majdhogynem szaguk és ízük is van.


Az Elle Man iPad változatának lefejlesztését a hazai és az azzal egybecsengő európai médiafogyasztási tendenciák támasztják alá*. Ötből négy iPad használó 44 év alatti, így teljes mértékben az ElleMan célcsoportjával megegyező az iPad felhasználóinak a köre. Magyarországon az iPadet leginkább hírolvasásra, netezésre, webes keresésekre és levelezésre használják. A hírolvasás kivételével ezek mind alapfunkciók. De egyre dinamikusabban növekszik a második használati kategória, vagyis a magazinok, videók, fotók nézegetése az iPaden.

Interaktív magazinolvasási élményt kínál az Elle Man iPad alkalmazása

Tartalomból:
interjú Stohl Andrással, akit így még soha nem láthattunk/hallhattunk
-exkluzív tanácsokat kapunk, hogy mibe fektessük a pénzünket, ha rövidtávra vagy ha hosszútávra gondolkodunk
-ellátogatunk különleges helyekre: bepillantunk a néhány még megmaradt paradicsomi körülmények között élő kőkorszaki törzs életébe és végigjárjuk – talán utoljára – a világ eltűnésre ítélt helyszíneit
-megmutatjuk a felnőttjátékok legújabb generációját és a tudományos fantasztikum szemüvegén keresztül nézzük jelenünket és jövőnket
-Miért éli ma reneszánszát az ökölvívás? De ha beszereznénk egy monoklit, az Aftershave rovatban tanácsokat kaphatunk, hogy miként tüntessük el
- követjük a kerékpáros, kalandvágyó, félőrült fotóst, aki éppen Kelet-Ázsiát gyűri  a nagy utazó, Vámbéry Ármin nyomában
- természetesen van divat is: a modell szerepét Magyarország legjobb divatfotósa, Emmer László vállalta el

Véleményem szerint nagyon jó ötlet, hogy a különböző divatmagazinok ilyen innovatív módszereket is eszközölnek.
Én is gyakran a telefonomra töltök le magazinokat és hódolok az effajta virtuális "magazin lapozgatás"-nak . Természetesen más mintha a kezembe venném, de ezt a hiányosságát kárpótolja az, hogy szinte bárhol legyek azonnal feltudom használni az információt és posztolni tudom az érdekes fotókat.
Nektek is ajánlani tudom, kukkantsatok bele ebbe az új alkalmazásba.

A magazin letölthető az iTunes-ból: 



*forrás: Sanoma Media „Európai iPad felmérés”, 2011. 

2012. november 26., hétfő

Kívánságlista - november



bőrkesztyű ANH TUAN /nadrág TOPMAN /duplasoros zakó MAISON MARTIN MARGIELA with H&M/ orrgyűrű GIVENCHY/ ing  SAINT LAURENT PARIS/ bakancs MR. HARE/ clutch ZARA/ kabát BALENCIAGA

2012. november 23., péntek

◄ O U T F I T 2 0 1 2 . 1 1. 2 2 Color blocking



 Talán ezek az utolsó hetek napok, amikor a kegyes ősznek köszönhetően még nagykabát nélkül tudunk zakót hordani az utcán . Elegendő csupán egy vastag kötött pulcsi , egy sál ,egy remek zakó, és máris útra kelhetünk. Arról nem is beszélve,hogy én különösen  szeretem ezeket a kombinációkat. 
Imádom a különleges zakókat, és megszállottan vadászom is rájuk. Ha egy különleges darabra bukkanok, az azonnal a gyűjteményemet gazdagítja. Amelyet a képen láthattok,szintén az egyik kedvencem; két szín harmonikus mixelése,mely a sötétkék és a okkersárga idei trendkövetelő színárnyalatait egyesíti. Kicsit Dries Van Noten 2010-es őszi/téli kollekcióját jutatta eszembe…. és ki ne szeretne egy hasonló darabot magáénak tudni. :)  
Már a nyári szezonban megfigyelhető volt ez a trend,miszerint a kabátok, a zakók az ingek ujjait más színből vagy másfajta anyagból(főképp bőrből) készítették el. Szerencsére ma már mindez a fast fashion üzletek polcain is megtalálható,így nálam ez szerelem volt első látásra.
Mostanában amúgy is rögeszmémmé vált a karamell, az okkersárga és a rozsdabarna árnyalatok viselése.  Szinte mindenféle ruhadarabot beszereztem ezekből; legyen szó pólóról, zakóról, nadrágról, sálról, zokniról, táskáról, pulcsiról….:)
Külön köszönet a csodás fotókért Gergely Eszternek.

Nektek mennyire jönnek be az ilyen megoldással készített ruhák?







 képek:GERGELY ESZTER

2012. november 17., szombat

Fashioniszták a Corvinus Egyetemen


Vessünk egy pillantást a magyar divatélet kulisszái mögé a FashionEVE szemszögéből! November 20-án a Budapesti Corvinus Egyetemnek nem csak a non-stop catwalknak titulált aulájában lesz főszerepben a sikk, hanem az 500 fős nagyelőadójában is. Az egész estés show első felvonásában Egy divatmagazin születése címszó alatt a hazai magazinikonok csapnak nyílt brainstormingot. Az est második felében a blogvilág nagyjai ütik tovább a vasat, hiszen a Beszédes viselet című egy órás kerekasztal beszélgetés az igazi fashionisták metakommunikációs eszköztárát fogja kivesézni.


A kérdések mögöttes mondanivalókat, eszméket, B terveket, a web 2.0 világának buktatóihoz és útvesztőihez és az imázs receptjét és a „fancy” szókapcsolatok mögötti esetleges marketing üzeneteket szondázzák majd. A közönség személyében a szervezők a jövő média, - és stílusguruit látják, akik a lehetőségeiket és az álmaikhoz vezető utat pedig a szakma jelenlegi nagyjaival szeretnék feltérképezni.

A kíváncsi faggató - alias: a moderátor szerepében - Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője. A nívós vezénylet mellett a kupaktanács line-upja sem elhanyagolható: Szűcs Péter ezúttal a nemzetközi sikerek felé nyargaló Fashion Issue-t képviseli, Tóth Ali a The Room meséjének narrátora lesz, Dombrádi Olivér a LACK hitvallást kelti újra életre, Strasser Orsolya pedig a PS Magazin kuriózumnak számító „egyszerre alter és pop” műfajának sajátosságaiba avat be minket, illetve Lendvai Lilla, stylist mesél arról, hogy a magyar designerek divatanyagai mennyire állják meg helyüket egy nemzetközi babérokra törő magyar születésű divatmagazin hasábjain.

Az egész estés show második és egyben utolsó felvonásáról pedig Maróy Krisztina vezetésvel Csalár Bence, Molnár Dorka by thesense.com, Chaby, a Smize Divat sorainak egyengetője, továbbá a Festy, a Festy in Style nagykövete, illetve Gergely Judit, a Plus Size Life nagyasszonya gondoskodik. A FashionEVE szüneteiben a „Beszédes viselet” című kiállítást tekinthetik meg a látogatók, ahol a magyar divatbloggerek stílusát, öltözködési szokásait ismerhetjük meg részletesebben.


November 20. – FashionEVE  17:00-18:00

1. kerekasztal beszélgetés - Egy divatmagazin születése – beszélgetés a magyar divatújságírás elitjével.  A beszélgetés során szeretnénk feltárni mind az online, mind az offline újságírás szervezeti hátterét, működését, nemzetközi és magyar szinten egyaránt. Szeretnénk rávilágítani az olvasókkal való kapcsolattartás hogyanjaira, mitől lesz igazán sikeres vagy hatalmas bukás egy-egy magazin. Tippek és trükkök, marketingfogások, kulisszatitkok

Maróy Krisztina - Glamour magazin és a Glamour online főszerkesztője
Szűcs Péter - Fashion Issue főszerkesztője
Strasser Orsolya - PS magazin főszerkesztője
Tóth Ali - The Room magazin főszerkesztője
Juhász Bianca - Lack magazin főszerkesztője
Lendvai Lilla - stylist


SZÜNET: 18:00-18:30 - Kötetlen beszélgetés az előadókkal. Beszédes viselet kiállítás.

2. kerekasztal beszélgetés – Beszédes viselet – Divatbloggerek öltözködésről,
kommunikációról

Időpont: November 20. 18:30-19:30

Moderátor: Maróy Krisztina - Glamour magazin és a Glamour online főszerkesztője
Gergely Judit - a Plus Size Life bloggere
Festy - a Festyinstyle divatbloggere
Molnár Dorka - a The sense divatbloggere
Hubert Csaba /Chaby/- a Smize Divat bloggere
Csalar Bence - bencecsalar.com, streetfashionbudapest.hu

Beszédes viselet – Divatbloggerek öltözködésről, kommunikációról

A beszélgetés során szeretnénk arról információkat kapni, mit és hogyan kommunikálhatunk az öltözködéssel, illetve ezt milyen eszközökkel tudjuk megtenni. Mi a szerepe a kiegészítőknek és valóban van-e köze a hangulatnak a napi outfitünkhöz. Szeretnénk arra is rávilágítani, hogy a pólókon található különböző feliratok használata mögött milyen indokok állnak, van-e ebben tudatosság és divatosság. Írás és divat összefonódása.

Izgatottan várom a keddi napot , 
Gyertek el ti is ha szeretnétek a kérdésekre választ kapni illetve ha ti is szívesen kérdeznétek !

forrás:bencecsalar.com

2012. november 14., szerda

Maison Martin Margiela with H&M lookbook

Még 1 nap és üzletekbe kerül a 
Maison Martin Margiela with H&M kollekció. 
Remélem meg vannak a kiszemelt darabok, holnap ugyanis biztos vagyok benne nagy tömeg várható a vörösmarty téri H&M-ben.
Addig is nézzétek meg ezt a divatperformanszt, mely egyben a lookbook videó is.

Vibrálás az utcán


A sárga a napfény színe. Az öröm, a boldogság és az energia jut eszünkbe róla. Meleg érzetet kelt elősegíti a mentális aktivitást, és erőt ad. Világos, csupasz egy igazi figyelemfelkeltő pigment, épp ezért ha feketével kombináljuk a legerősebb világító erejét mutatja meg. Ha így viseled tuti hogy nem fogsz beleolvadni a környezetedbe. Nem hiába imádták a 80-as években a vakító neon ruhákat, hiszen igazán feltűnő divatkorszak volt. Még ma is megállja a helyét, de én azt ajánlom, hogy tartsunk mértéket és mindig nézzünk tükörbe mielőtt kilépünk otthonról. Gondoljuk át hogy valóban jól passzítottuk össze a különböző színeket, fazonokat. Én szeretem a túlzásokat de azért ti ne öltözzetek paradicsommadárnak. Rikító színből elég egyféle, és az is a teljes outfit 1 vagy max. 2 darabja legyen.

A mottó: sikkes, igényes, ragyogó!



képek:style.com,heloks.com

2012. november 11., vasárnap

◄ O U T F I T 2 0 1 2 . 1 1.1 1 Ordinary Darkness




 Mai outfitemet az extrém-darkos-nagyvárosi érzés inspirálta. A hétköznapi felsőruházatot egy szado-mazo printelt pólóval és feltűnő feminin ékszerekkel kombináltam, amik így a figyelem középpontjába kerültek. A kezemre is sok kiegészítőt pakoltam, melyek az extrémitást erősítik. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a hazai design pólóra,hiszen ettől lett az egész olyan egyedi. Ti is válasszatok magatoknak magyar tervezők által készített darabokat, mint például ’Es tu Un Ange’ pólókat vagy SAROLT bőrkarkötőket.






OUTFIT:
printelt póló:ES TU UN ANGE
borvörös nadrág: H&M
bőrkarkötő:SAROLT


2012. november 8., csütörtök

Kulisszák mögött: Hogyan készült a Maison Martin Margiela kampány?



Sam Taylor-Johnson, a brit művész, fényképész és filmrendező rendezte a Maison Martin Margiela divatház és a H&M együttműködését bemutató exkluzív sajtó- és filmkampányt. A hangulatos felvételek egy csöndes párizsi utcasarkon készültek, olyan közreműködőkkel, mint Julia Nobis, Jamie Bochert modellek, és Cyril Baldy táncos. A kampány november 8-án kerül világszerte a televíziók képernyőjére, de az interneten és kültéri plakátokon is látható lesz. A kollekciót november 15-én indítjuk útjára 230 üzletünkben világszerte.  

forrás:h&mfashionmedia

OurStyle Exclusive Pop-Up Store a MOM Parkban


Október 30. és december 31. között a OurStyle Boutique választékának különleges szelekcióját ismerhetik meg a magyar divat rajongói. A MOM Park emeletén nyitott OurStyle Exclusive a legjobb hazai tervezők kollekcióit mutatja be, a vásárlók a két hónapig nyitva tartó új pop-up üzletben új termékekkel és dizájnerekkel egyaránt találkozhatnak.

Az OurStyle Exclusive-ban több, mint húsz magyar dizájner, köztük Anh Tuan, DORA ABODI, AnnaEva, Sármán Nóra, Vágó Réka, Lokalwear, és a Kepp Showroom egyedi darabjai vásárolhatók meg. Emellett új tervezők is bemutatkoznak: Balázs Lilla, Roushk, Doridea, Rienne.
Az üzlet megnyitóján két exkluzív kollekció is debütált: az ANH TUAN OurStyle számára tervezett színes, kedvező árfekvésű táskái és kiegészítői, illetve az IVANKA egyedi ConcreteGenezis ruha- és kiegészítő kollekciója, mely Magyarországon először az OurStyle Exclusive-ban és a webshopban vásárolható meg.



Bemutatkozik az ANH TUAN for OurStyle táskakollekció 

A hazai divattervezők legszélesebb kínálatával rendelkező OurStyle Boutique generációjának egyik legtehetségesebb tervezőjét, Anh Tuant kérte fel egy élettel teli, színes darabokból álló kollekció tervezésére.

Az OurStyle első dizájner együttműködésére Anh Tuant, a divatrajongók között luxus minőségű táskáiról jól ismert tervezőt kérte fel, aki egy színes, a kozmopolita életstílushoz tökéletesen illő kollekciót tervezett.
Az október 30-tól kizárólag az Ourstyle üzleteiben és webshopban megvásárolható táskák magukon hordozzák a vietnami származású tervező kézjegyeit, az aprólékos kidolgozást, az elegáns, mégis modern vonalvezetést.

Az ANH TUAN for OurStyle kollekció két modellt kínál négy különleges színben. A BONGO ideális táska a mindennapi városi élethez, a kompakt forma elegendő helyet biztosít nélkülözhetetlen tárgyainknak, a letisztult, nőies vonalvezetés bármely outfit tökéletes kiegészítője. A BONGOLINO egy kisebb, játékosabb formavilágú modell, melyet fémcipzáros zsebei tesznek igazán látványossá. “A  színek a világ legszebb tájaira repítik a a táskák viselőjét, a Côte D’Azur a tenger áttetsző kékségét idézi, a Grenada gazdag pirosa ékszerként ragyog. A Havana napsütéses sárgája kiemeli viselőjét a tömegből, a Saint Germain pedig a legkifinomultabb gardróbokban is megtalálja a helyét.”

Az ANH TUAN for Ourstyle kollekciónak az Anh Tuan szokásos árainál kedvezőbb árfekvése lehetővé teszi, hogy minél többen gazdagodjanak egy dizájner darabbal.




képek:ourstyle sajtóközlemény

2012. november 6., kedd

Testközelből a Maison Martin Margiela for H&M kollekció!


 Csütörtök este megyek a Maison Martin Margiela for H&M kollekció bemutatójára. 

Nekem abszolút kedvenceim a kiegészítők!!! 
A kollekció viszont november 15-én lesz elérhető a vörösmarty téri H&M üzletben:) 

Megvannak már a kiszemelt darabok? :)

Előjáróban egy kis ízelítő a ruhákból és a kiegészítőkből :)









képek: alicepointblog, sorayabakhtiar.com, highsnobiety.com

Nyereményjáték!



Nyerd meg ezt a Marks & Spencer nyakkendőt! 
Hogy részt vehess a játékban, nem kell mást tenned, mint :
(A Linkre kattintva tudod elérni)


1, Lájkold’ a Smizedivat blogot a Facebook oldalon


2, ’Lájkold’  Marks & Spencer  oldalát a Facebook oldalon

3, Oszd meg a játékot a Facebookon!

__________________________________________________

GRATULÁLUNK LÉVAI HENRIETTÁNAK , NYEREMÉNYÉT POSTÁZZUK!!!
_________________________________________________