2012. szeptember 29., szombat

Marie Claire Fashion Days – 2012. október 5–7


Tuti megyek , ki nem hagynám:)
Gyertek ti is!!!

Ez a néhány nap októberben mindig a legnagyobb és legígéretesebb tervezők seregszemléje egyszerre. egy hétvége, amely csak a hazai dizájnerekről szól – egy hétvége, amely csak értünk: divatszerető, kíváncsi, nyitott vendégekért van. 


Exkluzív divatbemutatók Anh Tuan, Daniel Benus, Dora Abodi, Dóra Mojzes, Kata Szegedi, Kepp Showroom, Konsanszky, Nora Sarman, NUBU, USE Unused Anna Amélie, Annaeva, Barnoff, Daige, Dori Tomcsanyi, Erlen, Es-tu un ange?, Imogen, Iner, La Maison d'Elysian, The Four, Zoe Phobic Van Graaf

 Workshopok
- A Dreft bemutatja: Marie Claire Fashion Days – Az év fiatal divattervezője
– Beszélgetés a díjazottakkal és a zsűritagokkal
- A Maybelline legújabb sminktrendjei
- Az őszi–téli hajtrendek bemutatása a L'Oréal Professionneltől
- A divatfotózás rejtelmei – beauty & fashion

OurStyle Boutique A tervezők ruháit a helyszínen meg is vásárolhatod. 

Cib Café Pénzügyi tanácsadás. 

Belépőjegyek október 6-án kapunyitástól vásárolhatók a helyszínen. 
A belépőjegy ára egy napra 800 Ft, mindkét napra 1200 Ft. Mindkét nap az első 300 megvásárolt belépőjegy ára tartalmaz egy Swarovski kristállyal díszített Cango & Rinaldi karkötőt. 

2012. október 5. – zártkörű, szakmai nap

További információk és részletes program: mcfashion.hu.

forrás:marieclaire.hu




Fashioniszták Budapesten IV.


Nagy örömmel  üzenem az utcai divat rajongóinak,hogy újraindult velem a street fashion rovat a Modellonline.hu-n :) Minden héten szétnézünk a belvárosban,és lefotózunk mindenkit, aki egyedi, stílusos és csodás ruhában találunk. Érdemes majd követni az oldalt, hiszen naponta újabb és újabb fashionisztát leplezek le, nemtől és kortól függetlenül:) Sőt ajándékok is várnak a legjobbakra, akit kiválasztok!
Legyetek minden nap divatosak!

Bálint 25éves
Az őszi szezon különlegessége a kétféle anyag,- és színpárosítások , legyen szó ingről, kabátról, pólóról. Az ombre hatás egyfajta továbbfejlesztett verziója, mely nekem az egyik nagy kedvencem.
A motorosdzseki különlegessége a durva szövetanyag és a bőr kombinálásából létrejött kitűnő kontraszt. Tökéletes utcai viselet, melyhez bátran válasszunk lábbelinek mokaszint. Bár még Magyarországon bátortalanok a srácok, de azt javaslom, hogy próbáljátok ki; nagyon kényelmesek és praktikusak.  Napi Fashionisztánk jól kombinálható, férfias darabokat választott, ugyanis ha lecserélnénk a dzsekit egy zakóra, máris egy esti elegánsabb viseletet kapnánk, így bátran mehetünk vacsizni , sőt randira is ebben a szettben. Vegyetek róla példát!


kabát:H&M divided
ing: vintage
nadrág: tiger of sweden
mokaszin: vintage


2012. szeptember 28., péntek

Fashioniszták Budapesten III.


Nagy örömmel  üzenem az utcai divat rajongóinak,hogy újraindult velem a street fashion rovat a Modellonline.hu-n :) Minden héten szétnézünk a belvárosban,és lefotózunk mindenkit, aki egyedi, stílusos és csodás ruhában találunk. Érdemes majd követni az oldalt, hiszen naponta újabb és újabb fashionisztát leplezek le, nemtől és kortól függetlenül:) Sőt ajándékok is várnak a legjobbakra, akit kiválasztok!
Legyetek minden nap divatosak!

Mariann 25éves

Ha nincs hangulatunk csini ruhába öltözni, vagy egyáltalán nem tudjuk mit vegyünk fel akkor válasszuk a fekete-fehér összeállítást, mert ezzel sose nyúlunk mellé. De még mielőtt tovább folytatnám, le kell szögeznem, hogy nem  a hétköznapi fekete kabát, fekete nadrág ,fehér póló variációra gondolok, hanem legyünk egy kicsit kreatívak, úgy mint Mariann. Ő sem öltözött túl, hiszen csak alapdarabokat visel, de mégis a bőrdzseki és a vízszintes csíkozású nadrág ad egy olyan karakteres megjelenést öltözékének, mely miatt „kénytelenek” voltunk lefotózni.
Így lett ő a pénteki nap Fashionisztája:)

póló:BIKBOK
dzseki:H&M
nadrág:MANGO
cipő:VINTAGE
táska:RETROCK

2012. szeptember 27., csütörtök

Fashioniszták Budapesten II.


Nagy örömmel  üzenem az utcai divat rajongóinak,hogy újraindult velem a street fashion rovat a Modellonline.hu-n :) Minden héten szétnézünk a belvárosban,és lefotózunk mindenkit, aki egyedi, stílusos és csodás ruhában találunk. Érdemes majd követni az oldalt, hiszen naponta újabb és újabb fashionisztát leplezek le, nemtől és kortól függetlenül:) Sőt ajándékok is várnak a legjobbakra, akit kiválasztok!
Legyetek minden nap divatosak!


István 19 éves

Ha jön a hideg, akkor előkerülnek a kötött darabok szekrényünkből. István a 3D kötésű pulóvert  Oxford cipővel kombinálta, melyek személyes kedvenceim. Az őszi/téli szezon egyik top trendje a pulóver, mely most újra nosztalgikus érzést idéz.  Válasszunk környakú fazont, ugyanis nemcsak praktikus, de mindenhez passzol. A brit iskolás szett mindig nyerő választás, főleg ha ilyen stílusos formában jelenik meg. Már csak a fekete keretes Wayfarer szemüveg hiányzik. :)

ing:ZARA
sál:VINTAGE
pulóver:H&M
denim:H&M
cipő:H&M


fotó:ESZTER GERGELY

2012. szeptember 25., kedd

Fashioniszták Budapesten I.


Nagy örömmel  üzenem az utcai divat rajongóinak,hogy hétfőtől újraindul velem a street fashion rovat a Modellonline.hu-n :) Múlt héten szétnéztünk a belvárosban és néhány  igazán stílusos öltözetre bukkantunk! Érdemes majd követni az oldalt, hiszen naponta újabb és újabb fashionisztát leplezek le, nemtől és kortól függetlenül:) Sőt ajándékok is várnak a legjobbakra, akit kiválasztok!Legyetek minden nap divatosak!


Barbi 21éves

DIY Ombre haj, burgundi szín,  és grunge stílus , talán első hallásra soknak tűnik, ha egy outfitről van szó. De mégis Barbi megjelenése tökéletes példája e három trend kombinálásának.  Ha a grunge stílust választjuk nélkülözhetetlen a bőrdzseki, (bár az ősz beköszöntével viselése kötelező szinte mindenkinek)  szegecsek és a kitaposott bakancs. Ha úgy érezzük ez túlságosan férfias szerelés ,akkor vegyetek fel egy szűk ,nadrágot vagy leggingset és válasszatok hozzá feltűnő, nőies kiegészítőket.

Külön dicséret a szépen elkészített „ombre” hajért!!!



sapka:H&M

kabát:STRADIVARIUS

póló:VINTAGE
nadrág: DIVIDED H&M
csizma: STRADIVARIUS
táska:OVS

fotós:ESZTER GERGELY


2012. szeptember 20., csütörtök

STREET STYLE VIDEO


Az utcai stílus fotográfiája és a blogolás sokaknak úttörést jelentett a divat terén. De újabb mérdföldkőhöz érkezett a street style, mégpedig a mozgó videók készítéséhez. Ez valóban sokkal izgalmasabb, ugyanis ezáltal a lényegi dolgokat ,részleteket és megannyi csodás pillanatát tudja megragadni egy outfitnek, mint egy fotó.  Találtam is egy kis videót, mely az egyik fashion week-en készült.  Szerintem lenyügöző , én azonnal ott akarok lenni Párizs és Milánó utcáin.









képek:style.com,stfn
video:vimeo

2012. szeptember 19., szerda

Simone Marchetti és a színes nyomott mintás nadrágjai

Simone Marchetti a  D Della Reppublicca  szerkesztője igazi divatbolond. Aki még nem szúrta ki a street fashion oldalakon annak itt van egy kis összeállítás  outfitjeiről. Legyen szó színes, nyomott mintás, funky nadrágokról őt azonnal érdekli és szó mi szó jól is áll neki. Ezek tuti kivernék a biztosítékot Budapest utcáin, bár szívesen megnézném az emberek arcát. Bár ha jobban belegondolok inkább elszomorító amikor 1-1 ismerősöm meséli hogy már megint megszólták mert ezt és ezt viselte....:( ,sőt magamon is gyakran tapasztalom az egyéni öltözködés sztereotipizálását. 

szöveg:saját

2012. szeptember 17., hétfő

Őszi Női Trend I.: APPLIKÁCIÓK

A szezon egyik nagy sikervárományosai a különféle csillogó díszítések. A tervezők nem sajnálták a féldrágaköveknél nagyobb szikladarabokat, flittereket, gyöngyöket és egyéb feltűnő berakásokat felhasználni táskákon, kabátokon ,ruhákon egyszóval mindenhol.Egyetlen hátrányuk a nagy súlyuk. Bár ha háromnál több ilyen ruhadarabot aggatunk magunkra biztos, hogy még egy trópusi hurrikán sem bír elmozdítani minket !:)

Érdemes ezeket a tervezőket szemügyre venni: Lanvin, Balmain, Vanessa Bruno, Dolce and Gabbana, Miu Miu, Aquilano i Romondi

képek:style.com,instagram

Bemutató és üzletnyitás a Reserved-nél

A napokban rendezték meg a Reserved hivatalos váci utcai üzletének nyitó eseményét és egyben a 2012-es őszi/téli kollekció bemutatóját.

Voltam már sok rendezvényen és kíváncsian vártam, hogy mit hoz az este. Hála istennek nem csalódtam, ugyanis az igényes ,profi szervezés rendkívül hangulatos estét eredményezett. Az üzletben felállított kifutó nagyon ötletes megoldásnak bizonyult, úgyhogy körülötte már az új kollekció darabjai lógtak az állványokon. A helyiségben több felszolgáló is gondoskodott róla, hogy a poharunk mindig tele legyen jobbnál jobb koktélokkal. A divatbemutatót kényelmesen követhettük nyomon az üzletben felállított kivetítőkön,majd a végén különböző ínyenc falatkákkal kényeztettek minket a szervezők.

Összességében nekem sokkal jobban tetszett a női kollekció, ugyanis több színt, több stílust láthattunk. A férfiruhák megtervezésénél némi bátortalanságot véltem felfedezni, bár az alapruhatár minden darabja megtalálható és a kombinálhatóság szempontjából is kielégítőek voltak.  A márka az idei szezonban a városias külsőt kombinálta a sportos country-val, ugyanis a pufimellények, kockás ingek és bakancsok egyfajta vidéki hangulatot kölcsönöztek a férfi szetteknek.



Kontrasztos színek és változatos szövetek. Sokféle appliqué és nyomott minta, kötött-szőtt anyagokkal. Ez lenne az őszi-téli RESERVED kollekció rövid összegzése. De nem csak erről szól a kollekció. Sokfélesége ellenére, a RESERVED kínálatát harmónia és következetesség jellemzi, mind a női, mind a férfi kollekció esetében.
A női divatirányzat tervezői a mélyen kivágott nyakvonalakat, a csillogó flittereket és a kimondottan nőies miniszoknyákat baggy és oversized pulóverekkel, vastag, nem áttetsző harisnyákkal és a hasított bőr cipőkkel ellensúlyozták így kölcsönözve decensen érdekes stílust a nőknek a 2012-es őszi/téli kollekcióban.
A férfiirányzatot diákos kötött pulóverek, időtlen pikémintás kabátok, anorákok és kultikus gyapjú szövetkabátok jellemzik. A RESERVED emellett célba veszi a sport és az aktív kikapcsolódás rajongóit is, ezért túlsúlyban vannak a túlméretezett, minimalista szürke pulóverek, melegítőnadrágok és pólók, amelyeket kihívó nyomott minták tesznek kivételesen eredeti megjelenésűvé, különösen klasszikus kabáttal vagy pulóverrel kombinálva.

Az uralkodó trendeknek megfelelően egyedi kiegészítők egész sorát vonultatja fel, melyek közül kiemelkednek a skandináv és az észak-amerikai indiánok kultúrája által inspirál vastag, színes sálak, a nagy, bohó táskák, a diszkógömb módjára csillogó borítéktáskák, a szuperkényelmes szőrmesapkák, és az elegáns, de kompromisszumokat nem ismerő jodhpur cipők.

Nekem a bemutatott férfiruhák közül az elegánsabb vonal tetszett, melyet láthattunk a kifutón is. A bársony zakók, a bőrkabátok, a trencskók és az élére vasalt ingek jól mutatták, hogy nem szükséges különleges alkalom ahhoz, hogy elegáns legyen egy férfi. Én is megtaláltam az őszi/téli kollekcióban a hőn áhított ballonkabátot(képen látható), melyet már évek óta vadásztam, de nem leltem sehol. Tökéletes szabás, részletgazdag kidolgozás és a klasszikus szín ; odavagyok érte . Egy következő outfit posztban be is mutatom nektek.

Addig is mutatok élvezzétek a csodás a lookbook fotókat.





forrás, képek:reserved sajtóanyag, 

2012. szeptember 13., csütörtök

10 szabály Anna dello Russo divatbiblijájából


Tudom ajánlani, hogy első lépésként nézzétek meg a kampányhoz készült kis videót, mert eszméletlen jó! Egyszerre vicces és high fashion, ráhangol a kollekcióra.A transzvesztitákat megszégyenítő ukrán akcentussal angolul beszélő divatikon megadja a kellő hangulatot az enyhén eltúlzott agyondíszített Versace-ra hajazó aranyozott barokk kiegészítő-arzenálhoz.
Kedvenc divatszabályom a „3”. és a „6”. :-P




FASHION SHOWER
You need a fashion shower!!!!

Lesson Number 1: Fashion is a declaration of your own freedom. 
Lesson Number 2: Between style and fashion? Absolutely fashion. 
Lesson Number 3: Fashion is always uncomfortable, if you feel comfortable you never get the look. 
Lesson Number 4: Fabulous at every age. 
Lesson Number 5: wearing night clothes in the daytime is unexpected. 
Lesson Number 6: Somebody wearing your same outfit? Wonderful, you did the right choice. 
Lesson Number 7: You must wear outfit once. 
Lesson Number 8: Wear coat as a dress. 
Lesson Number 9: It doesn't matter the size of your body, fashion flatter everything. 
Lesson Number 10: Fashion jewels personalise your style. 


Október 4-én debütál az Anna dello Russo at h&m kollekció, mely kizárólag kiegészítőket fog tartalmazni. Már a magyarországi h&m showroomba is megérkezetek az aranyozott ékszerek, napszemüvegek, cipellők és giccsbugyrok . Az árakat meglátva kicsit elhűltem, mivel egy magas sarkú cipő és egy tollas fejdísz 39.990 ft-ba kerül,  nyakláncok 10.000 ft alatt egyáltalán nincsenek.
Valóban sokkolónak tűnhet az árcímkén lógó összeg, de van egy olyan érzésem, hogy a limitált darabszámok miatt azonnal el fogják kapkodni. Elég ha csak a Versace for H&M kollaborációra gondolunk, amikor szinte egy méretsor érkezett a ruhákból , és csupán a szemfüles fanatikusok kaparinthatták meg a legexkluzívabb darabokat.

Kedvencem a krokodilos napszemüveg és a nyaklánc. Bár némelyik kissé hordhatatlannak tűnik mégis nekem tetszik és összességben imádom a kollekciót. Harsány, meghökkentő és magamutogató!!! Némelyik elkészítési technológiája viszont hagy maga után némi kivetnivalót, de reménykedjünk abban, hogy a legdrágább bőrcsizma(79.990Ft) nem esik szét két lépés után.


video:youtube
photo: fashionologie.com


Őszi Férfi Trend II.: OMBRE EFFEKT


Az ombre effekt a nyáron érte el csúcspontját és minden divatblogon lehetett olvasni róla. Végre egy olyan nemtelen trend,melyet nemcsak a nők, hanem a férfiak is hordhatnak. Minden figyelem a színátmenet felbukkanására összpontosult, amikor Kanye West a 2011-es MTV Video Music Awards-on megjelent egy ilyen farmer ingben. Ekkor elindult az ombre őrület és mindenki színátmenet-fétisbe öltözött.

Érdemes ezeket a tervezőket szemügyre venni: Ann Demeulemeester, Fendi, Raf Simons, és a Versace

képek:style.com

2012. szeptember 12., szerda

Őszi Férfi Trend I.: BURGUNDI


Bátran kijelenthetem ,hogy a  borvörös az évszak vezető top színe. Tavaly télen már volt szerencsénk megtapasztalni a bordó szín hatását, bár akkor még nem volt ilyen erőteljes, mint idén. Előrelátó voltam és én is beszereztem egy burgundi színű bársony zakót, mivel sokan ódzkodtak tőle ezért szeremcsémre sok üzletben elég nagy mennyiség maradt készleten. Az ősz csodás színeiből összeállított outfit telitalálat lehet, így mindenképp fontoljátok meg azok viselését. De csakis a kötelező okker, karamell és egyéb teveszőr színek beszerzése után!

Érdemes ezeket a tervezőket szemügyre venni: Costume National, Kenzo, Raf Simons, and Louis Vuitton

képek: style.com

2012. szeptember 8., szombat

MÚLTIDÉZÉS! Egykor és ma, avagy a márvány örök?!?


Csipetnyi nosztalgia 2008-ból.

Gépem előtt üldögélve szúrt szemet a minap Jil Sander márványkő imitált inge a  tumblr-on. Szerelem volt első látásra, bár akkor még nem is futott végig az agyamon, hogy ez egy négy évvel ezelőtti kollekció darabja. Raf Simons a márka tervezője tetőtől-talpig márványszoborra emlékeztető hacukába bújtatta akkori modelljeit és küldte őket a  kifutóra. Mintha Michelangelo gyönyörű fehér carrarai szobrai elevenedtek volna meg , természetesen egyfajta művészi parafrázisként. Egyszerűen odavagyok ezekért a printelt csodákért, nem tudom ti, hogy vagytok vele, de szerintem eszméletlen jók. Arról nem is beszélve ,hogy simán megállná a helyét a 2012-es szezonban is.Kiderült,hogy nem is nyúltam nagyon mellé, mert Kenzo  a 2012-es őszi/téli kollekciójában újjáélesztette a kővé dermedt márványt. Humberto Leon és Carol Lim mintafetisizmusát élte ki az idei őszi/téli szezon ruháin, hiszen láthattunk mindenféle motívumot többek között a csodás kőtextúrát is. Kedvenc szettem a feldarabolt márványszalag szoknya márványcipellővel. Telitalálat, szinte bármikor viselhetjük kivéve temetéskor, nehogy félreértés történjen…. és sírkőnek nézzenek…:)


Ha tetszett a bejegyzés, akkor követhetsz Facebookon is , ide kattintva!


képek: tumblr, style.com

2012. szeptember 6., csütörtök

NApi impresszió!


Ha meguntátok régi cipőtöket és fel szeretnétek dobni új stylinggal, akkor itt egy jó tanács. Nem is gondolnátok mi mindenre jó az akril festék. Én a tubusos Pannoncolor 120ml-set ajánlom, mert elég sűrű és krémes. Egyszerűen fessétek be ecsettel, csupán 30 perc és hordásra kész. Ne féljetek nem fog lepattogni, mint a sima diszperziós festékek.  Az akril tulajdonsága hogy száradás után semmilyen textilből nem jön ki, ugyanis teljesen műanyaggá válik. Másik pozitív tulajdonsága, hogy vizes bázisú ezért tökéletesen hígítható használat közben vízzel.

Recept:
1 tubus akril festék
1 db ecset 
ragasztószalag

Sok sikert és kísérletezést!


kép:lookbook.nu



2012. szeptember 4., kedd

RIDE THE CATWALK , avagy bringás fashioniszták

Újabb remek street style program ígérkezik a közeljövőben.Most kimondottan fashioniszta bringásoknak és persze mindenkinek, aki szeret stílusosan biciklizni:)

A Street Fashion Budapest és a Cyclechic.hu bemutatja:
RIDE THE CATWALK, 

divat és bringázás szerelmesei egyesüljetek!


Ha nem csak öltözködni imádsz, hanem biciklizni is, akkor ott a helyed szeptember 22-én az Európai Mobilitási Hét keretében lezárt Andrássy út vörös szőnyegén, az év legnagyobb streetfashion bemutatóján!
Nyeremények: 

- Két repülőjegy Koppenhágába a bringázás és a skandináv divat fővárosába
- Fashion Issue nyereménycsomag és megjelenés a magazin következő számában

Az elmúlt években látványosan növekszik a bringások száma. 
A mindennapos tömeg, a Critical Mass nyomása, és a Kerékpárosklub munkájának következtében egyre jobb körülmények várják a városi kerekezőket. Jövőre jön a közbringa, de már idén egy sor új fejlesztés történt a városban.

Ha Te is szeretnél felvonulni, akkor küldj el egy belevaló, sikkes bringás szettet a cyclechicdothu@gmail.com-ra vagy az SFB oldalára (www.streetfashionbudapest.hu) szeptember 16-án éjfélig. Ne felejtsd el bejelölni a stílus megjelölésnél a biciklis opciót és hogy mit viselsz!
A fotókból szakmai zsűri választja ki a legstílusosabbakat, akik részt vehetnek az egyedülálló bemutatón.

A zsűri tagjai:
Luu Anh Tuan (divattervező)
Bujdosó Bianka (az Our Fashion bloggere)
Fogt Linda (cyclechic.hu bloggere)
Hajdu András (fotós, Én és a biciklim)
Kolontai Dóra (a Glamour magazine stylistja)
Simonovics Ildikó (SFB projekt kurátora)
Szűcs Péter (a Fashion Issue főszerkesztője)
Till Attila (műsorvezető)
Mikael Colville- Andersen (a Copenhagencyclechic.com alapítója, a Guardian TOP10 legjobb fashion bloggerének egyike)

Ha nem tudsz képet készíteni magadról vagy egy profi segítségét szeretnéd kérni, akkor is van megoldás: fotósaink a hamarosan kihirdetett időpontokban és helyszíneken várnak Titeket! 

Esemény a facebookon:


forrás: streetfashionbudapest facebook oldal, pinterest,tumblr