2011. december 31., szombat

Szilveszteri party szett!


Hamarosan vége a 2011-es évnek és itt az utolsó alkalom, hogy kiválasszuk az ünnepi szettünket. Én a Marks & Spencer üzletében néztem körül, hiszen itt elegáns ruhákból nagyszerű a választék. Rá is leltem néhány érdekes darabra, ráadásul az év végi leárazásnak köszönhetően most sok mindenhez olcsóbban is hozzá lehet jutni. Úgy döntöttem, hogy az évet most egy fekete-fehér összeállításban búcsúztatom. A zakó fényes bársony anyaga a szilveszteri partyhoz remekül illik, a megszokott fűzős cipő helyett egy csizmát, a fekete nyakkendő helyett pedig egy csillagokkal díszített csokornyakkendőt választottam.



2011. december 28., szerda

Férfias szettek télen, avagy mit hordunk hűvös napokon!





Az utcán mindig érdemes szétnézni, hiszen néha nagyon izgalmas és egyedi összeállításokat lehet látni. Én mindig nyitott szemmel járok a városban, bár Magyarország még mindig kicsi ahhoz, hogy felvegye a versenyt külföldi nagyvárosokkal. Ennek következtében én is nemzetközi vizekre eveztem, hogy ne csak mindig az itthon megszokott konzervatív példákat lássuk. De optimista vagyok, remélem ezek a fotók is segítenek az ízlésformálásban.

Íme egy kis street style a nagyvilágból.











fotók:Streetfsn

2011. december 26., hétfő

Pulcsimánia

Kedvenceim a Lazy oaf-ból.
Pulcsimánia még mindig hódít, így nem hiányozhat senki ruhatárából legalább egy színes, mintás pamutpulóver. Online shop-ból ti is tudtok rendelni, ha valami megtetszik:)


fotó: lazyoaf

2011. december 24., szombat

Mindenkinek Boldog, Békés
Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

2011. december 21., szerda

Ünnepi készülődés II.

Srácok felkészülni-vigyázz-rajt

Közeleg a karácsony és a szilveszter. A csodás ajándékok már  a gardróbszekrényben lapulnak és alig várják, hogy kibontsák őket, a karácsonyfát is lassan feldíszítjük,már csak az alkalmi  szettünk hiányzik,hogy tökéletes legyen az ünnep. Összegyűjtöttem pár remek ötletet, melyek biztos támpontként szolgálnak, hiszen a karácsony és az újév nem telhet el csodás ruhák nélkül.

Most az uraknak adok tippet, hiszen az előző posztban a hölgyek voltak terítéken.Itt szintén figyelmébe ajánlanám azoknak is,akik még nem találták meg párjuk ajándékát.


A Dolce & Gabbana idei női és férfi kollekciója egyaránt elnyerte tetszésemet. Az őszi-téli szezonban a 60-as évek fényűző életérzését hozták el nekünk a színpadra. Ez alkalommal sem hibáztak, a szettek magukért beszélnek. A férfiak végre eldobhatják a jól megszokott fekete öltönyüket, és lecserélhetik izgalmas bordó, vörös esetleg mahagóni színűre. Aki nem annyira merész annak is ajánlom a változást, hacsak egy bordó zakó erejéig is.




Jól kombinálható szetteket mutatott be a márka, így mindenki kedvére inspirálódhat belőle. Kiegészítőben én még mindig a csokornyakkendőt preferálom, legyen szó pöttyösről, csíkosról vagy valami élénk színűről. Ha valaki nem szereti a nyakkendőket akkor egyszerűen gombolja be ’nyakig’ az inget, így megmarad az egyedi luxus érzet. Nadrágok tekintetében válasszunk skinny helyett bő fazont, hiszen ez is az idei év újítása!








Most az uraknak ajánlok egy szettet, melyet a kedvenc  üzleteimből válogattam össze elérhető áron:


Bordó öltöny vagy bordó zakó-sötét nadrág párosítás, ez utóbbit választom én is a szilveszteri partyra. Ehhez a színhez akár fehér inget, akár színeset (mint pl.: okkert, karamellt vagy mahagónit) egyaránt passzíthatunk. Idén férfi kiegészítők tekintetében ugyancsak az arany szín esetleg az antikolt bronz bizonyul jó döntésnek, hiszen sok külföldi designer használja erőszeretettel kollekciójában. Én még mindig szeretem a vicces részleteket , ilyen alkalmakkor is, így mindenki figyelmébe ajánlom elegáns cipőhöz a színes vagy mintás zoknit.


bordó öltöny KOOPLAS, nadrág ZARA, mandzsetta HERR JUDIT shop, csokornyakkendő ZARA, óra CASIO,zokni és gyűrű ASOS, T-rex nyaklánc YOUREYESLIE, öv TOPMAN, lakkcipő ZARA,bordó cipő TOPMAN, loafer ASOS



Aki tovább keresgélne az ünnepi outfitek között annak egy kis jó tanács az aktuális szín-, és anyagválasztásban.

Színek:
bordó, burgundi, padlizsán, vörös, fehér, fekete, arany

Anyagok:
bársony, szatén, lakkbőr



fotó: asos,topshop,kooplas,zara,hm,herrjuditshop,casio,swide







2011. december 20., kedd

Ünnepi készülődés I.

Lányok felkészülni-vigyázz-rajt

Közeleg a karácsony és a szilveszter. A csodás ajándékok már  a gardróbszekrényben lapulnak és alig várják, hogy kibontsák őket, a karácsonyfát is lassan feldíszítjük,már csak az alkalmi  szettünk hiányzik,hogy tökéletes legyen az ünnep. Összegyűjtöttem pár remek ötletet, melyek biztos támpontként szolgálnak, hiszen a karácsony és az újév nem telhet el csodás ruhák nélkül.

Elsőként a hölgyeknek adok tippet, mit is érdemes felvenni,és egyúttal azoknak az uraknak is felhívnám a figyelmét minderre,akik még a barátnőjük karácsonyi ajándéka után szaladgálnak.



A  Dolce & Gabbana tervezőpáros kollekciójából válogattam, hiszen ők nem tudnak tévedni, és mindig tudják mi a menő. Mind férfi, mind női ruhák tekintetében kitűnő választás, és ihletforrásnak sem utolsó, ha nem engedhetjük meg magunknak az e fajta fényűzést. A női ruhák maszkulin részletekkel, metál csillogással igazán eredeti megoldást nyújtanak. Olyan motívumok mint a csillagok e kollekcióban központi helyet foglaltak el (sokak örömére) . Emellett rengeteg flitter és fényes anyag jelenik meg a ruhákon, blézereken, szoknyákon, leggingseken. A 60-as évek pop-rock téma és a Mini Miss Sicily táskák miatt nekem személyes kedvencem ez a kollekció, de szerintem az outfitek magukért beszélnek.




Most a hölgyeknek ajánlok egy szettet, amelyet a kedvenc  üzleteimből válogattam össze elérhető áron:

A hölgyeknek most sincs nehéz választásuk, hiszen alapkövetelmény a csillogás. Az örök klasszikus a fekete ruha mindig biztos pont bármilyen alkalomról legyen is szó. A lenti összeállításnál is ezt választottam, mégpedig a trendnek megfelelően egy oversize fazont. Ez szinte minden hölgynek jól áll, még a plus size lányoknak is. Ezen felül jól kombinálható,és  szinte olyan mint egy üres paletta , melyet kedvünk szerint feldíszíthetünk.
Különlegessége, hogy egy csipetnyi érzékiséget kölcsönöz viselőjének a mellrésznél lévő átlátszó  megoldás. Én kiegészítő párti vagyok, ezért ehhez a szetthez feltűnő ékszereket ajánlok, de természetesen ügyeljünk az arányokra, így mindig csak egy hangsúlyos darabot válasszunk , a többi kiegészítő pedig legyen diszkrét. Színek tekintetében az arany most első helyre lépett azon a bizonyos ranglétrán, de nem az olcsó ’bazárimajom’ kategóriában, hanem letisztult, kifinomult elegáns formában. Ahhoz hogy ne nézzünk ki úgy, mint aki temetésre megy,  kombináljuk színes cipővel, így megmarad az ünnepi hangulat.


fehér szmoking blézer TOPSHOP,fekete oversized ruha ZARA, pink blézer FOREVER 21, madaras és arany gyűrű H&M, lilaköves gyűrű HERR JUDIT SHOP, arany nyaklánc H&M, táska TOPSHOP, óra CASIO, műszempilla STARGAGER, szemüveg ASOS, cipők (balról jobbra) ASOS, TOPSHOP, JEFFREY CAMPBELL, ASOS, FOREVER21, RIVERISLAND, ZARA, TOPSHOP


Aki tovább keresgélne az ünnepi outfitek között annak egy kis jó tanács az aktuális szín-, és anyagválasztásban.


Színek:
bordó, burgundi, padlizsán, vörös, fehér, fekete, arany

Anyagok:
brokát, selyem, szőrme, csipke, bársony, tollak




fotó: asos,topshop,forever21,zara,hm,herrjuditshop,casio,swide

2011. december 18., vasárnap

◄ O U T F I T 2 0 1 1 . 1 2. 0 5. THE COLOURS OF AUTUMN





parka: H&M
pulóver: Vintage Levis
nadrág: New Yorker
cipő: H&M


"Time it took us
To where the water was
That’s what the water gave me
And time goes quicker
Between the two of us
Oh, my love, don’t forsake me
Take what the water gave me

Lay me down
Let the only sound
Be the overflow
Pockets full of stones

Lay me down
Let the only sound
Be the overflow"
...


Florence and the machine - what the water gave me



2011. december 17., szombat

Ünnepi Nyereményjáték!!!


Dobd fel szilveszteri szettedet divatos kiegészítőkkel!
Vegyél részt a SmizeDivat blog ünnepi játékán. A nyeremény a képen látható kiegészítők egyike, amelyet a nyertes választhat ki.

Hogy részt vehess a játékban, nem kell mást tenned, mint :
  •  Válaszoljatok a következő kérdésre: Melyik híres divattervező stílusára jellemző leginkább a fekete-fehér színkombináció? *
  •  Legyetek a blog követői



*A választ kommentben várom
A játék december 28-ig tart és aznap ki is sorsolom a nyertest.


A játék lezárult és a nyertes Ovari Kinga, gratulálok!

"Éles minimalizmus" az H&M-től


Eddig a blogomon nemigen láthattatok női lookbook fotókat, de most nagyon megtetszettek a H&M trend részlegének ütős darabjai.  Aszimmetrikus részletek, színes nyomatok és ún. ’colour-blocking’ jellemzi a kollekciót, melyet egyszerűen csak "Éles minimalizmus"-nak neveztek el.
Viselője az a nő lehet, aki fogékony a művészetekre és egyszerre buzog benne a rock & roll érzés is. Ha a fotókra pillantunk, olyan mintha egy neves designer újabb ruhacsodái lennének, pedig csupán fast fashion márkáról van szó. Szezonról- szezonra bebizonyítja az H&M, hogy nem lehet ráunni, és tud újat tervezni elérhető áron.
Kedvencem mindközül a fekete-sárga-fehér festett minta, melyről azonnal Pollock és Tapies festményei ugrottak be. Ma volt szerencsém személyesen is meglesni őket és kinéztem magamnak egy ilyen mintával készült sálat.






képek: h&m

2011. december 13., kedd

Stylewalker night december 16-án, pénteken

Ismét itt az idő, hogy barangoljunk az V. kerületi design boltok között. Ha unjátok már a plázákban felgyülemlett sok embert, akkor a stylewalker night a legjobb alkalom egy hangulatos esti shoppingolásra. Ez az esemény pontosan azért jött létre, hogy közelebb hozza és megismertesse a magyar közönséget a helyi divattervezőkkel és iparművészekkel. Ha még nem találtatok rá a megfelelő karácsonyi ajándékra, akkor a zegzugos kis utcákban lévő design üzletekben biztos hogy ráakadtok.



A Stylewalker Night jóval több, mint egy egyszerű late night shopping rendezvény; mára a dizájn- és divatra­jongók, tervezők, divatújságírók, bloggerek gyűjtőhelye lett.
Az egyedi ruhadarabok és kiegészítők mellett dizájn mézeskalács illetve food dizájn kiállítás, gyerekkönyv bemutató, lakásdekor tanácsadás, posztmodern dizájn bútor kiállítás, nyereményjátékok, tehát az eddiginél is még színesebb programkavalkád várja az érdeklődőket. Winkler Nóra itt mutatja be és dedikálja Csillagtúra című könyvét. Az Araz Bistro-beli bemutatón többek között szó lesz ehető festményekről, százmilliós aukciókról és élő adásban összedőlő díszletekről, ráadásul a könyv il­lusztrátora Magyarósi Éva élőben rajzol, és a helyszínen vásárolt könyveket is il­lusztrálja, közben pedig a Rézangyal egyedi Art Collection pálinkáit is megkóstol­hatják a programra látogatók.


Fontos még megemlíteni Szentirmai-Joly Zsuzsa textil lámpáinak és Viszlay Márk fotóinak kiállítását is. A Látomásban Lovebug Vivi segítségével izgalmas vintage kaland várja a barangolókat, amíg a Nanushka Beta Store-ba a Turbo zenekar speciális akusztikus szettje miatt is érdemes lesz ellátogatni.
Új résztvevőknek mindenképpen érdemes igénybe venni a Uniquebudapest vezetett túráit, hiszen érdekes információval gazdagodhatnak a magyar divat és dizájn történetéből. Ráadásul most a férfiak sem kerülnek háttérbe, erről a We Love Budapest pasitúrája gondoskodik.


Unod a csajod kísérgetését és azt, hogy mindig minden csak a nőkről szól? Csapj az asztalra, és gyere el a WeLoveBudapest pasitúrájára, ahol csak a férfiakra koncentrálunk. Végre kedvükben járunk a legjobb ruhaboltok bemutatásával, no meg olyan dizájnboltok felkutatásával, ahol a másik nem végre ráérősen időzhet a rendhagyó kütyükkel anélkül, hogy bárki is felvonná a szemöldökét.
A túra a Design Terminálból indul 19:00-kor
Jelentkezés: info@welovebudapest.hu

Aki pedig az üzletek mellett a borok világában is szívesen barangolna, annak különösen ajánlott a Stylewalker Bortúra, ahol az innio jóvoltából fehér,- és vörösbor illetve rozé kóstoló pontok várják az rendezvény helyszínein a borok szerelmeseit.
Ezalkalommal is 20%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a fiatal tervezők kreáció és az exkluzív dizájn márkák termékei, illetve aki az éjszaka folyamán legalább 5 üzletbe ellátogat, és a rendezvény szórólapjára összegyűjt 5 matricát, a 20%-os kedvezmény további egy hétig érvényes.
A szórólapok a részletes programmal, a helyszínekkel és a térképpel már december elejétől megtalálhatóak lesznek a résztvevő dizájn boltokban!

A rendezvény összes programja ingyenesen látogatható!
Résztvevő üzletek és térkép: http://stylewalker.hu/2011/?night
Facebook oldal érdekességekkel: www.facebook.com/stylewalkernight







2011. december 9., péntek

ABSOLUT MODE “Exkluzív Divatnap a Télben"



Elsőként tavasszal rendezték meg itthon a Budapest Essential Looks divateseményt, melynek helyszínéül,- a külföldi bemutatókhoz hasonlóan - egy hatalmas divatsátor szolgált. Rendkívül izgatott lettem, amikor meghallottam, hogy 2012-ben is megrendezik ezt a színvonalas eseményt és ennek kapcsán úgy gondolták a szervezők, hogy tartanak egy ’előtavaszi ízelítőt’ decemberben a szakmának, melyre múlt hét pénteken került sor. E téli kiadás ihletője és névadója az Absolut Vodka új limitált szériás üvege, az ABSOLUT MODE volt.



A hazai kampány apropójából 5 divattervező, Mojzes Dóra, Vágó Réka, Juhos Janka, Anh Tuan, Tomcsányi Dóri és az Artista egyedi, limitált kiegészítőket készített, melyet természetesen az ABSOLUT MODE EDITION palack ihletett. A kiegészítők között találhatóak bőr karkötők, öv, nyaklánc, táska, sál, kitűző és egy clutch is. Minden darabon jellegzetesen visszaköszönnek a tervezők stílusjegyei és az ABSOLUT MODE EDITION világa. A kiegészítőkből 10 darab készült, ezzel is még exkluzívabbá téve az ABSOLUT VODKA és a dizájnerek közötti együttműködést.

A rendezvényt Tombor Zoltán nemzetközi hírnevű, tehetséges magyar divat fotós Absolutely című fotó kiállítása nyitotta meg. A kiállítás azért is volt különleges, mert a művésznek 11 éve nem volt önálló kiállítása. Az est folyamán az egyik híres fotógráfiáját is elárverezték, melyen fedetlen testtel láthatjuk Mihalik Enikőt.




ABSOLUT MODE “Exkluzív Divatnap a Télben” elnevezésű divateseményt ez alkalommal a Vörösmarty téren lévő Váci 1 Üzletházban rendezték meg. A zárva tartó luxus áruház közepén, monumentális színpadi háttérrel bemutatásra került Tomcsányi Dóri, a NUBU, az Artista, Anh Tuan és a PINKO legújabb 2012-es elő tavaszi és tavasz-nyári kollekciója. A show után meg is lehetett vásárolni a Designer Store-ban a bemutatott ruhákat 20% kedvezménnyel.
Nekem Tomcsányi Dóri ruhái nyerték el a tetszésemet, hiszen ő az a fiatal tervező, aki bátran használja az élénk színeket és nem fél attól, hogy esetleg nem fogja tudni értékesíteni őket. Sok magyar designernél gyakran azt érzem, hogy a biztosra megy és ezért tervez fekete-fehér kollekciót. Na de a divat vajon erről szól?!



A női ruhák leheletnyi naivitása és mókás részletei csipetnyi 60-as évek ízlésvilággal igazán eredetiek voltak. Zárásként Dóri egy férfi outfitet is bemutatott, mely belopta magát a szívembe. A türkiz zakó-piros nadrág párosítás telitalálat volt.





Összetalálkoztam az Annenn bloggerlányaival is, hiszen a divatbloggerek nem hiányozhattak erről az estéről sem. Véleményünk megegyezett; Tomcsányi Dóri színorgiája vitte a pálmát.

Annenn lányokkal

A divatbemutatók után pedig kezdetét vette Absolut Mode Party, finom falatokkal és Absolut Koktélokkal.





Képek: PinterK-Photography, Budapest Essential Looks



A híres fotó, mely gazdára lelt

2011. december 5., hétfő

Vadság és provokáció jellemzi az Es-tu un Ange? őszi-téli kollekcióját


Bevallom őszintén az Es-tu un Ange? nevével tavaly a Budapest Essential Looks-on találkoztam először,és már, akkor feltűnt, hogy nem egy unalmas márkáról van szó. Ha csak lefordítjuk a nevét ;  Es-tu un Ange?, azaz Te angyal vagy? – Mindenkit elgondolkodtat, és úgy érzem itt ez a lényeg.
Az elmúlt évben egy kis átalakulás történt, most már T-shirt brandként működik a márka.
Miért is tartom meghökkentőnek az új őszi-téli kollekciót? Szerintem ez egyértelmű, hiszen ez esetben nem szokványos nyomott mintával ellátott pólókról van szó. A fotókon megjelenik a  túlfűtött szexualitás és egy csipetnyi S&M/ bondage/.



Végre olyan tervező, aki mer kockáztatni és nem egy semmitmondó fekete-fehér kollekciót tervez, szimplán csak azért, hogy elmondja magáról, hogy ő divattervező.
Az Es-tu un Ange? merész felsőit egy elegáns zakóval illetve egy koptatott farmerral is lehet hordani. Úgy vélem az elkészült printek teljesen passzolnak a márka imázsához, mely provokál és egyszerre gyönyörködtet. A női és férfi pólók egyaránt kaphatóak az Etua Shop-ban és ami még különlegesebbé teszi őket az pedig, hogy kifordíthatóak.
A tervezőtől Rideg Natalitól kaptam pár backstage képet, melyek még sehol nem jelentek meg, így elsőként mutathatom meg nektek.  Az biztos, hogy tesztoszteronból és dagadó izmokból nem volt hiány a fotózáson.






Szeretem a divatos és egyben praktikus dolgokat, a pólók közül
ez például a személyes kedvencem.




Többi pólót itt megnézhetitek, illetve látogassatok el a webshopba is,
ahol  meg is tudjátok vásárolni a pólókat.



képek: Etuashop