2011. november 29., kedd

Vidám formalitás!



Mint ahogy láthatjuk a nagy divatházak palettáján, idén főszerephez jutnak a pulóverek. Ez a fazon a kardigánnal ellentétben kiválóan kombinálható színes vagy egyszínű inggel,igazi klasszikus darab,amely nem hiányozhat a szekrényünkből. A tél másik nagy kedvence a narancssárga szín, mely az én kedvenc színem is ebben a szezonban. Nagyon vidám,és meleg árnyalat, garantáltan feldobja a  télen viselt sötétebb összeállításokat. Én a Marks & Spencer-nél találtam rá erre az elegáns,de a színe miatt mégsem olyan szigorú viseletre, amelyet barna bőr kiegészítőkkel kombináltam. A barna és a narancs kiválóan harmonizál egymással, egy egyszerű szürke,vagy fekete nadrággal viselhető a hivatalokban,vagy egy lazább üzleti vacsorán is. Ha stílusunk megengedi, akkor fel is csavarhatjuk a nadrág szárát vagy feldobhatjuk egy mintás zoknival az outfitünket.








2011. november 24., csütörtök

Ez ÁLLAT! - trendelőrejelzés


A minap találtam rá az egyik kedvenc second hand boltomban, erre a remek kígyómintás H&M ingre. Rögtön magával ragadott ez az, oly szokatlan minta, ugyanis férfiruhák között nem láttam még ilyet. Éreztem, hogy valami különlegesre bukkantam és mindenképp szeretettem volna megosztani veletek. Mivel egyre több nőiruha-részlegen találkozhatunk piton mintával, ezért reméltem, hogy a mindezt férfiruhákon is viszontláthatom. 





Íme az előrejelzés e trenddel kapcsolatban:

Kenzo 2010 tavaszán már életre keltette férfikollekciójában, de a kígyóminta ez év végén illetve jövőre fogja elérni fénykorát. A női osztályokat már most elárasztották a hüllőmintás darabok, de ami késik az nem múlik. A designerek most gondoltak a férfiakra is, így ruhák mellett táskák, cipők és különféle kiegészítők is napvilágot láttak.



Az eredeti piton mintázat mellett különböző hibrid-mutáns egyeddel találkozhatunk az üzletek polcain. Többféle színben állították elő a ragadozó bőrét imitáló felületeket, így remélhetően a minta által keltett negatív asszociációkat egy újfajta és izgalmas érzés váltja fel. Ha személyiségünk engedi, akkor kedvünkre válogathatunk a sárga, a kék, a zöld és a pink színek között.

Jil Sander 2012 spring/summer

Több divattervező 2012-es nyári kollekciójában főszerepet szánt a mintának.  Roberto Cavalli részleteiben alkalmazta, úgy mint egy-egy zakó hajtókáján és nadrág oldalán.



Roberto Cavalli 2012 spring/summer


Jil Sander viszont a kiegészítőkre fektette a hangsúlyt, ugyanis a színes nyakba akasztható pénztárcák mellett a cipőket is kígyómintában álmodta meg. Az utcai érzést a sportcipők mellett bakancsok és fűzős félcipők hivatottak szolgálni, melyek a szivárvány minden színében elkészültek.























































Jil Sander 2012 spring/summer - Accessories





Képek: tooklookbook.com, fcstyle.com, nowfashion.com


2011. november 21., hétfő







Gif :
CHABY

2011. november 20., vasárnap

◄ O U T F I T 2 0 1 1 . 1 1. 1 9. Versace for H&M
















2011. november 17., csütörtök

Versace for H&M Budapesten!



Mai naptól lehet megvásárolni a Versace for H&M kollekciót!!! Divatőrültek lepték el a Vörösmarty téri H&M üzletet. Dübörgő zene, izgatott vásárlók és tömérdek security-s figyelt a zavartalan vásárlásra; ez jellemezte a csütörtöki fashion party-t.

A kellő extázisba esett elszánt rajongók toporzékoltak a bejárat előtt, de reggel 8 óráig senki sem mehetett be az üzletbe, utána is csak szigorú szabályok betartásával. A női osztályon 10-es csoportokban léphettek be azok a szerencsések, akik előtte több órát várakoztak a hidegben a karszalagokra és ezután is csupán 10 percig válogathattak a Versace for H&M ruhái között.  Mindez délután 13 óráig tartott, utána mindenki örömére megnyitották a kordonnal elszeparált területet.



A férfirészlegen ennél lazábbak voltak a szabályok, aminek nagyon örültem, de mivel 10órára érkeztem meg, szinte mindenről lemaradtam. A felső szinten nem volt időkorlát sem karszalag, ott bárki megharcolhatott -face to face- a ruhákért. Szerencsére, azért nem jöttem el üres kézzel, ugyanis az utolsó darabokat a kirakatból sikerült levadásznom. A zöld pálmafás,-és a fekete-fehér geometrikus inget illetve egy A-tól Z-ig, két kötetes divatbibliát mely napjaink 100 legjobb divattervezőit mutatja be. Csalódva tapasztaltam, hogy a férfiak ismét háttérbe szorultak a nőkkel szemben, ugyanis a férfiruhákból méretenként csak kettő érkezett. Gyakorlatilag így lehetetlenség volt hozzájutni egyes darabokhoz.




Donatella a klasszikus Versace motívumokat szabta új formára, melyek harsány színeivel igazán szemet gyönyörködtetőek. Olyan minták kaptak helyet ebben a kapszulakollekcióban, mint a pálmafa, a leopárd, a cseresznyefa virága és a krokodilok. A bőr és a különféle arany-ezüst szegecsek is főszerephez jutottak a kabátokon, nadrágokon és szoknyákon. Mivel diszkrétnek és egyszerűnek nem nevezhető, ezért nem ajánlom azoknak, akik szeretnek a tömegbe olvadni.
Donatella szerint ez a Versace greatest hits”-je , gyűjtemény az elmúlt évek legjobb darabjaiból.
Imádom a kollaborációt, melyben a svéd cég évről-évre mindig valamilyen híres tervezővel dolgozik együtt.







További fotók a megnyitóról ITT (facebook) találhatóak







2011. november 9., szerda

Játékra fel! Absolut Mode - your inspiration pályázat

Az ABSOLUT VODKA és a hg.hu közös pályázatot hirdet.
Tervezzetek egy divatos plakátot az új limitált szériás ABSOLUT VODKA palackjához. Nem kell más hozzá, mint kreativitás és persze egy kis szerencse, hogy a zsűri a te plakátodat válassza ki. A terveket október 31-től egészen november 25-ig várja az ABSOLUT csapata a palyazat@stylewalker.hu e-mail címre.



A feladat nem más mint egy ABSOLUT MODE EDITION plakát tervezése. Csupán annyi megkötés van, hogy az elkészült pályaműveken szerepelnie kell a limitált kiadású üvegnek. A beérkezett munkákat a kampányban részt vevő öt divattervező, Séllei Lilla, a hg.hu szerkesztője és Tóth Rita, az ABSOLUT VODKA képviselője zsűrizi, a nyertest pedig az általa kiválasztott dizájner felöltözteti 100.000 Ft-t értékben.

 

További információt és a pályázathoz szükséges adatokat itt tudjátok letölteni:




A hazai kampány apropójából 5 divattervező, Mojzes Dóra, Vágó Réka, Juhos Janka, Anh Tuan és Tomcsányi Dóri egyedi, limitált kiegészítőket készített, amit természetesen az ABSOLUT MODE EDITION palack ihletett. A kiegészítők között találhatóak bőr karkötők, öv, nyaklánc, táska, sál, kitűző és egy clutch is. Minden  darabon jellegzetesen visszaköszönnek a tervezők stílusjegyei és az ABSOLUT MODE EDITION világa. A kiegészítőkből 10 darab készült, ezzel is még exkluzívabbá téve az ABSOLUT VODKA és a dizájnerek közötti együttműködést.


A svéd cég már nem egyszer kollaborálhatott neves divatcégekkel, többek között a Versace és a Gucci márkákkal is dolgozott már együtt. A divat iránt való tiszteletét ezzel a ABSOLUT MODE EDITION-nel szerette volna kifejezni, mely igazán sikkes és ultradivatos lett. Az üveg kristály hatású lapjai úgy készültek, hogy visszatükrözzék a fényt, a selyemszalag pedig a divat világára reflektál


A kampányt december 2-án egy divatbemutató zárja Magyarország egyik legszebb üzletházában az Váci1-ben (Váci u. 1.) a Budapest Essential Looks és az InStyle szervezésében. Az ABSOLUT MODE bemutatón feltűnik pár tervező a kampány résztvevői közül is, akik őszi/téli kollekciójukkal debütálnak a délutáni eseményen. Továbbá megtekinthetőek az ABSOLUT MODE EDITION kiegészítők valamint Tombor Zoltán AbsolutEly fotókiállítása is.


www.facebook.com/absolut.hungary




2011. november 7., hétfő

Fifi Lapin a világ legdivatosabb nyuszija



Hogy ki is Fifi Lapin? Természetesen a legtrendibb nyúl, aki egy divatillusztrátornak köszönheti népszerűségét. Többek között bejárta a világot, a Vogue hasábjain is bemutatkozott és már saját könyvvel is büszkélkedhet, mondhatni stílusikonná vált.

Fifi saját blogján nap, mint nap újabb összeállításokat mutat be és gyakran barátjával közös outfiteket posztol. Amikor megláttam Fifi-t azonnal beleszerettem a stílusába, de ne feledkezzünk meg párjáról sem, Sonny-ról, aki szintén kivívta nálam az elismerést. Minden alkalommal ultradivatos, hiszen a legjobb designerek ruháiban jelenik meg. Barátnőjével imádják az aktuális trendeket, szeretik az egzotikus tájakat ezért gyakran utaznak. Minden út során rengeteg fotót készítenek, nehogy szó érje a ház elejét. Úgy hiszem, nemcsak a lányok, de a srácok is elleshetnek néhány stílustippet a méltán híres nyuszipárostól.
Remélhetőleg ebben a játékos formában a divat még több emberhez eljut.


 Mindketten nagy Marc Jacobs rajongók




Párizsban is stílusosan


Már többször szerepelt különböző Vogue-ban






képek:fifilapin