2010. december 31., péntek

2    0    1    0
Év végi összegzés!

A 2010-es esztendő a SmizeDivat számára eseménydúsan telt. Tavaly év végén kezdtem el blogomat írni, de végleges formáját 2010 szeptemberében nyerte el, mikor is átköltöztettem a blogspot gyűjtőfelületre.

Az elmúlt 365 nap során sok outfit összeállítást készítettem, melyek sokatoknak tetszettek.

A Pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a HeStyle blog „yourlook” rovatába is elküldtem pár képemet. Később értesültem, arról, hogy érdemes volt, mert a fotók bátorságot adtak másoknak is. Hiszen én voltam az első, aki (arcos) teljes alakos képet mutatott be magáról. Azóta másokról is több, hasonló fotót láthatunk ebben a rovatban.



Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy külföldi online divatmagazin szerkesztője felfigyelt a blogomra. Így szerepelhettem a spanyol Dexter magazin nyolcadik számában.


A blogom segítségével több divateseményre is meghívást kaptam, mint pl.: Marie Claire Fashion days és a Fashion Video Festival.


Boldog voltam mikor rátaláltam a Street Fashion Budapest honlapra. Itt találkoztam  az „utcai divat” rajongóival.  Álmodni sem mertem volna, hogy Street Fashion pályázaton második helyezést érhetek el. Ti is láthatjátok ennek végeredményét a februári Marie Claireben : interjú és egy fotózás.



Az év zárasaként még a Hg.hu portál divatszerkesztője is készített velem egy villáminterjút a „Férfidivat a hálón” cikkéhez. Ebből tudtam meg, hogy a három rendszeresen megújuló, legnépszerűbb magyar férfidivat-bloggerek közé sorolnak.


Köszönöm a kommenteket és a visszajelzéseket és hogy ilyen sokan megnéztetek.
Kívánok nektek és magamnak is hasonlóan pörgős,  sikerekben  és
divatban gazdag 2011-es évet
....
...
..
.
SMIZEDIVAT© by Chaby

Bakancsmustra 2010/tél



Az idei téli szezonban végre a férfiak is örülhettek, hiszen megjelentek a különleges és divatos lábbelik az üzletek polcain. Az nemzetközi trendet elnézve, azt mondhatom, hogy igazán kitettek magukért a designerek és egy-két divatcég, amely a tömeggyártásban jeleskedik. Végre nem kell dideregni, a praktikusság és a divat idén karöltve jár. Szinte elárasztották a divatüzleteket a bundás, meleg csizmák, bakancsok, surranók, túracipők. Amiért még néhány éve furcsán néztek volna rám, az ma már ultradivatosnak számít. Végre nem ciki a nadrágot a bakancsba vagy a csizmába tűrni és a hideg, téli napokon még a vastag kötött zoknit is ráhúzhatjuk a nadrágra. Az így kapott külső egy kicsit military, egy kicsit „homeless”.  Természetesen hazánkban még mindig hiányos a férficipő kínálat a külföldi színvonalhoz képest, ezért nem árt szemfülesnek lenni.
Én is kiegészítettem a régi szerzeményeimet új darabokkal, melyeket le is fotóztam. Íme. Jelenleg a kedvencem a Bershka csizma, amelyhez egy kisebb tortúra árán jutottam hozzá.


Fotó:
Chaby

2010. december 24., péntek

♥ Békés, Boldog Karácsonyt és Boldog Újévet ♥ Merry Xmas & happy new year ♥


Photo: CHABY

◄ O U T F I T 2 0 1 0 . 1 2 . 2 1 . " Bakfitty "



szemüveg: Clubmaster
duplasoros kabát: H&M
nadrág: H&M
kötött zokni: Vintage
bakancs: Bershka

2010. december 22., szerda

A H&M oldalán vagyok!

A Lookbook és a H&M nem rég együtt működést írt alá. Mindezt annak érdekében, hogy bemutassák, a világ minden táján hogyan viselik az utca emberei divatcégük ruházatát. A feltétel, hogy a résztvevőnek a képen minimum egy H&M ruhadarabot kell magán bemutatnia. A fotókat a - Social Media Room - hm.com weboldalon lehet megtekinteni. Az én military ihletésű fotómat is kiválasztották és felkerült a H&M honlapjára.


http://www.hm.com/hu/socialmediaroom__socialMediaRoom.nhtml

2010. december 18., szombat

SmizeDivat a hg.hu oldalon!!!





Az elmúlt héten Séllei Lilla, a hg.hu divatszerkesztője keresett meg, hogy interjút készítsen velem a következő cikkéhez, amely a férfidivat-blogokról szólna. Rendkívül boldog voltam és ujjongva mondtam igent a felkérésnek. Később meglepődve olvastam, hogy a három legismertebb férfidivat-bloggerek között tartanak számon. Egy ilyen visszacsatolás nagy örömmel tölt el, hiszen sok időt és energiát fektetek a SmizeDivat írásába.
Lilla roppant átgondolt módon ír erről az igen aktuális témáról
Olvassátok el, érdemes!!!

(Tegnap még az Index címlapon is megjelent)
A cikket a képre vagy a címre kattintva tekinthetitek meg.

2010. december 16., csütörtök

◄ O U T F I T 2 0 1 0 . 1 2 . 1 6. ♦ H O P E F U L S ♦

2010. december 10., péntek

Glamour és H&M shoppingparti


Hatalmas sikert aratott a múlt hét csütörtökön megrendezett Glamour és H&M közös akciója. A Váci utcán sétálva már messziről kiszúrtam a hömpölygő tömeget a bejáratnál. Az emberek szó szerint megőrültek, a ruhák csak úgy repkedtek a vállfákról. Festy (Festy in style), Judit (Plus Size Life) és én, a három blogger szintén ellátogattunk erre a várva várt eseményre. Az alkalomhoz illően a bejáratnál vörös szőnyeg várta a látogatókat, illetve sütit és pezsgőt szolgáltak fel a vásárlásra kiéhezett közönségnek. Dübörgő zene, extázis, őrült vásárlás, 25%-os kedvezmény és a pénztárnál kígyózó sorok, ez jellemezte az éjfélig tartó Glamour shoppingpartit a H&M-ben.

2010. december 9., csütörtök

Tervezz pólót te is!!!

Legyél pólódizájner!
Social Clothing- egy új jelenség itthon

Birdband néven elindult Magyarország első kreatív közösségi ruházati márkája. A crowdsourcingra épülő „brand“ lényege, hogy a folyamatosan megújuló kollekció készítésében nem megbízott grafikusok, dizájnerek, hanem „az utca embere“ vesz részt. A www.birdband.hu oldalra bárki beküldheti pólótervét, és amennyiben elnyeri a szavazók tetszését, akkor a póló legyártásra kerül, és kapható lesz az oldalon, a tervező pedig jogdíjat kap minden eladott darab után. A birdband csapata alkotó egyetemistákból áll, a márka megalapítója Ondrejka Gábor. A mai világban a fiatalok szeretnek részesei lenni a kreatív folyamatoknak, és szívesen alkotnak véleményt, legyen az a divat, zene vagy egyéb kortársművészet. Látogass el a honlapra és vegyél részt benne Te is!

2010. december 3., péntek

VOGUE


Photo:
C H A B Y

2010. december 2., csütörtök

Street Fashion Budapest werk előzetes