2010. november 21., vasárnap

♦♦♦Backstage fotók a Street Fashion fotózásról♦♦♦

Backstage fotók a Street Fashion Budapest fotózásról, amely a februári
Marie Claire-ben lesz látható!!!
(január közepén már az újságos standokon kapható)


Első képkockák a hétvégi Street Fashion akcióról. Az idő kegyes volt és nem áztunk el, de egy kicsit megfagytam a pózban a Kálvin téren illetve a Szabó Ervin könyvtár előtt.... de sikerült:):):):) Ebben a hidegben még a Fókusz kamerája is megjelent...

Amikor a főszervező Simonovics Ildikó felhívott telefonon, hogy időpontot egyeztessünk a Marie Claire Street Fashion fotózással kapcsolatban, akkor tudatosodott bennem, hogy ez tényleg valóság, második helyezett lettem.
A novemberi időjárás igencsak átírta a fotózás időpontjait, de végül a múlt hétvége jónak bizonyult.  Eleinte izgultam a fotózás miatt, de gördülékenyen, jó hangulatban telt, hiszen a stáb rendkívül kedves emberkékből állt. A szervező, Ildikó pozitív kisugárzásával és megnyerő személyiségével mindenkit megnyugtatott. A fotós, Balla Vivienne személyében is egy barátságos, és igazán szimpatikus lányt ismerhettem meg, illetve Hatházi Fanni, aki a SFB interjút készítette, szintén nagyon rokonszenves, és segítőkész volt.

A fotózás három helyszínen zajlott, 3 outfit 3 különböző hangulatú környezetben.

1;
Az első szettem „contemporary punk” stílusjegyeit hordozta egy csipetnyi dandy eleganciával megfűszerezve. Az aktuális trendeket szem előtt tartva, az outfit színei a szürke árnyalataiból épült fel.
kötött pulcsi: Esprit
szürke ing: Burton
csokornyakkendő: H&M
Wayfarer szemüveg
nadrág: Pull & Bear, szürke, mélyülepű farmer
zokni: Vintage, kötött, világosszürke
csizma: Bershka

2;
A második outfit Tartán, angol stílusban.
kalap: Vintage
duplasoros szövetkabát: H&M
fekete zakó: vintage
kockás ing: Burton
csokornyakkendő: H&M
csőfarmer: H&M
bakancs: Vintage

3;
A harmadik szettemet vintage stílusban válogattam össze.
bőrdzseki: vintage (80-as évek)
kockás ing: Burberry
csőfarmer: H&M
vékony, egyenes vonalú nyakkendő: Vintage
napszemüveg: Clubmaster
bakancs: Vintage
zokni: Vintage, kötött, sötétszürke



További werk fotók a honlapon

2010. november 17., szerda

♦ ♦ ♦ Stylewalker Night 2010 ♦ ♦ ♦


http://stylewalker.hu/

Stylewalker Night

A Stylewalker Night shoppingolást 2éve rendezték meg először Budapesten. Azóta kisebb kihagyásokkal rendszeresen megrendezésre kerül.
Én a szervezőtől értesültem az eseményről, aki e-mailben hívott meg. Remek kezdeményezésnek tartom azt, hogy egy éjszakai shopping keretein belül ismerhetik meg az emberek a belvárosban lévő magyar divat és design üzleteket. Sajnos kevés reklám jut ezeknek a boltoknak, így ez az esemény remek lehetőség a bemutatkozásra.
A Uniquebudapest túrákat is szervezett az estére, amin én is részt vettem barátaimmal. Pozitívan csalódtam, mert  a túrának sokkal több résztvevője volt, mint amire számítottam. Remek hangulatban telt a barangolás, kicsit nosztalgikus érzéseket keltett, mintha osztálykiránduláson lennénk.
A Rododendron nevű  üzletben 30 fiatal magyar designer munkáját lehet megtalálni, illetve Lomography kamerák és sok-sok ötletes mütyűr lelhető fel. A helyszínen kitűző készítés is volt. Ajándékba én is választottam egyet. Aztán a Mono fashion következett, ahol híres magyar divattervezők ruháit lehet megvásárolni. Többek közt Nanushka, Use és Konsánszky Dóra kollekciója közül is lehet válogatni.
A Mono után az Insitu design vegyesboltba tértünk be, ahol mindenféle kütyü-mütyűr és egyéb cuccok vannak. A felső szinten a Stylewalker night stilizált térképe volt kirakva ehető finomságokkal, melyet a Mástészta három művésze, Elekes Kinga, Pénzes Ágnes és Filep Kata készített. Imitált építőkockák, ehető urbánus falatok.
Utána Budapest kultikus divatlelőhelyére vándoroltunk, mégpedig a Retrockba. Az egyik kedvenc üzletem, mivel Budapesten nagyon kevés férfiüzlet van amellyel szimpatizálok. Itt rengeteg egyedi, ötletes, vintage gyöngyszemre bukkanhat az ember. Az est különlegessége a Miss KK dekorált kirakat volt. A Retrock deluxe következett, ahol designerek ruháit találjuk meg, egy kétszintes meseboltban. A túra során még érintettük a Két Mackó játékboltot és a Colorbar retro-kincsesbányát is. A közös séta ezzel véget is ért, de barátaimmal folytattuk design utunkat.  Ellátogattunk az Innoshop, a Fregoli és az Eventuell üzletekbe is.
Barátnőm, Anikó (festőművész) figyelmét leginkább Illésy Lenke military kabátruhái keltették fel, amiket az ille-olla üzletben lehet megvásárolni. A piros és a szürke variációkat rögtön fel is próbálta, hiszen művészként a kreatív holmikért odavan. Zárásként a Zara butikhotelba mentünk, ahol megismerkedtem egy tehetséges, fiatal iparművésszel, Végh Saroltával. Beszélgetésünk során nagyon szimpatikussá vált. Fémből és bőrből készült férfi és női ékszerei rendkívül stílusosak.  


Lapterv, Szöveg, Design:
CHABY

.
..
...
....

2010. november 14., vasárnap

Fashion Video Festival 2010/ Budapest


Kíváncsian vártam azt az új kezdeményezést, amely elsőként került megrendezésre Magyarországon. A Fashion Video Festival új médium felhasználásával és sok egyéb divattal kapcsolatos programmal debütált 2010. november 12-én pénteken, többek közt a Glamour magazin közreműködésével.
         Ezt a nagyszabású divateseményt a Ludwig Múzeumban rendezték meg, ami szintén otthont adott Martin Munkácsi vintage fotókiállításának, melyet a közönség meg is tekinthetett. A művész fotói nagyban meghatározták a mai divatfotózás alapszemléletét.
Az est folyamán láthattunk a pályázók által beküldött divatvideó anyagából egy kis ízelítőt. Később egy élő interaktív divat-installációnak is szemtanúi lehettünk, két modell közreműködésével, akik Mojzes Dóra és Abodi Dóra kreációit viselték. Ezek mellett a pénteki VIP megnyitón részt vehettem egy mini divatbemutatón is, mely egy nagyon különleges kézbe vehető digitális táblán jelent meg. A tábla mozgatásával váltakozva villantak fel a ruhák a modelleken.
A Space Scan mellett Fluoreszcns fal installációt (Kiss Bence Ádám) is láthatott a közönség. Ludwig Múzeum konferenciatermében helyet kapott Miss KK divatbabái, montázsai is. Az est végig nagyon jövőbeli és „fjúcsör” hangulatot árasztott az interaktív és statikus divat installációknak köszönhetően. A buli után mindenki egy Fashion Video Festival csomagot kapott, melyben Estee lauder és Maybelline támogatásával egy kis apróság volt illetve a Glamour magazin.

Közreműködők:


Abodi Dóra
FVF art director, fashion designer 
 

Baksa Zsófia
FVF art director, fashion editor



2010. november 11., csütörtök

SMIZEDIVAT© by Chaby: The FASHION of COSMOS



 














SMIZEDIVAT© by Chaby





Photographer:
ISI

 Digital artwork / fashion editor / set design / styling / text:
CHABY

Models:
NIKI, CHABY 
_____________
_______
_____
__
_
.

2010. november 6., szombat

◄ O U T F I T 2 0 1 0 . 1 1 . 0 6 .

A 2010-es év Street Fashion Budapest pályázat lezárult


S F B   2 0 1 0  A R C A I !

 
Lezárult a SFB verseny és Második lettem. Alig hiszem el...:):):):)wow wow wow! Nézzétek meg és Like-oljátok a fotómat:-P

A zsűri közt ott volt, Dávidházi Panni, Lang Szonja, Zanin Éva, Schön Edina, Köves Ábel, Perlaki Márton, Szűcs Péter, Tóth Ali, és Simonovics Ildikó, akik kiválasztották a győztes fotókat, köztük az enyémet is.

A zsűrizés menete, úgy zajlott, hogy minden zsűritag kiválasztott kilenc képet, s azokat pontozta 1-10-ig. A legtöbb pontot szerző az első, csökkenő sorrendben követik őt a többiek.

A történet folytatódik a februári Marie Claire-ben:):):):) 

(Az összes pontot szerzett  képet a Street Fashion Budapest és a  
Facebook oldalakon lehet megtekinteni.)